Rode kaart nekt Excelsior Maassluis bij Kozakken Boys

0

Excelsior Maassluis is op bezoek bij Kozakken Boys tegen een zure nederlaag aangelopen. De Tricolores speelden een zeer behoorlijke wedstrijd in Werkendam, hadden enkele hele grote kansen maar stonden na 90 minuten wel met lege handen.

Uitgerekend de uitblinkende Sefa Kurt mocht na 79 minuten gaan douchen na zijn tweede gele kaart en nog geen minuut later kwam de thuisploeg op voorsprong via invaller Charlton Vicento. Een mokerslag voor het team van Dogan Corneille dat vervolgens niet meer bij machten was om de gelijkmaker te forceren. Via een makkelijk gegeven strafschop kwamen de gastheren vlak voor tijd zelfs op 2-0 waarna de wedstrijd definitief was gespeeld.

Voor de openingstreffer van Kozakken Boys mocht Excelsior Maassluis het meeste aanspraak maken op een overwinning. De Tricolores waren de bovenliggende partij in een wedstrijd die maar moeizaam op gang kwam. In de tweede helft leek Daan Blij Excelsior Maassluis op voorsprong te zetten maar via de buitenkant van de paal ging de bal naast. Ook een kans voor Sekou Sylla – hij kwam oog-in-oog met doelman Richard Arends – trof geen doel.

Door de nederlaag wordt de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen Jong FC Volendam nóg belangrijker. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Dijkpolder.

Laat een antwoord achter