Rob Gieben verder bij ASC

0

Rob Gieben is alweer enige tijd het Hoofd Jeugd Opleiding van ASC en geeft leiding aan de ASC-Football Academy, waaronder de jeugdopleiding, de techniekschool en de keepersschool ressorteren.

Bestuurslid Voetbalzaken Coen Verdegaal: ,,ASC is volop in beweging, heeft een groeiend aantal leden, nieuwe ambities en de doelstellingen zijn geformuleerd. Bij ASC Voetbal streven wij naar plezier, prestaties en goed voetbal voor iedereen. Naast het aantal leden groeit ook het sportieve niveau. Onze selectieteams komen op dit moment uit op hoofdklasse niveau en de selectie speelt dit seizoen voor het eerst in onze clubhistorie in de tweede klasse. Onze ambitie is om met de jeugd op een hoger niveau te acteren en met de senioren naar een stabiel tweede klasse niveau te groeien.”

Ambities

,,Om onze ambities kracht bij te zetten zijn binnen onze Football Academy inmiddels vele stappen gemaakt”, gaat Verdegaal verder. ,,Denk hierbij aan een gewijzigd jeugdselectiebeleid, het opzetten van een goed gestructureerde circuittraining voor de onderbouw, het faciliteren van extra techniektraining en het optimaliseren van de keepersschool. Maar ook het verbeteren van de opleiding van onze eigen jeugdtrainers alsmede de begeleiding van coaches tijdens wedstrijden heeft onze volle aandacht. Door de structuur en persoonlijke benadering wordt de jeugd op zijn of haar eigen niveau uitgedaagd. Dit vormt de basis voor het plezier in het mooie voetbalspel.”

Rol

,,Het Hoofd Jeugd Opleiding speelt in dit totale proces een heel belangrijke rol”, laat Verdegaal weten. ,,We zijn dan ook verheugd te kunnen melden dat wij de samenwerking met Rob Gieben voor de komende drie jaar kunnen continueren. Hij is wat je noemt ‘gepokt en gemazeld in het voetbal’ en deelt zijn brede kennis en know how op een prettige manier met de mensen om hem heen. Wij zijn blij met zijn enorme beleving, inzet en ambitie. Dit motiveert de mensen om hem heen en haalt ASC af en toe ook uit haar ‘comfort zone’. Hierdoor ontstaat er een goede dynamiek die nodig is om binnen onze jeugdopleiding stappen te blijven maken.”

Trots

Rob Gieben zegt er zelf over: ,,Als ik zie wat we met z’n allen binnen de Football Academy in anderhalf seizoen hebben weten te bereiken, is dat echt iets om trots op te zijn. Als ik kijk naar de enorme participatie van al die vrijwilligers, waaronder vele ouders, die zich week in week uit inzetten voor onze jeugdspelertjes, dan is dat natuurlijk geweldig! Die participatie is namelijk het fundament van je jeugdafdeling. Dit gegeven in combinatie met de prettige samenwerking binnen alle geledingen, het goede trainers- en spelerspotentieel en de plannen voor de nabije toekomst, heeft mij doen besluiten onze samenwerking voor enkele jaren te verlengen.”

Laat een antwoord achter