PPSC wint oefenduel van Deltasport

0

PPSC heeft afgelopen zaterdagmiddag een uitstekende overwinning geboekt. De Schiedammers, uitkomend in de vierde klasse, versloegen tweede klasser Deltasport met 1-2.

Na ruim een kwartier spelen kwam PPSC op een terechte voorsprong door een treffer van Jerry Gomes Ferreira. Ondanks nog enkele kansen voor de gasten bleef dit tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, nadat een vrije trap in het doel werd gekruld. De Schiedammers wisten zich niet van de wijs brengen en kwamen via Calvin Barkmeijer weer op voorsprong. Ook in het restant van de wedstrijd bleef PPSC fier overeind en boekte het een mooie oefen zege.

Trainer Jeremy Hagestein van de Schiedammmers was uiteraard blij met deze zege. ,,Als trainer zit je in een proces om een bepaalde stijl en mentaliteit met basisniveau te ontwikkelen. Wij zijn een vierdeklasser en dan kan je verliezen van een hogere klasse vanwege indivuele kwaliteiten. Maar dat kan je voorkomen vanuit een collectief sterke speelwijze. Vandaag wisten wij vooral waarin zij sterk zijn en waar wij dus de angel uit moesten halen. Onze speelwijze is zoeken naar oplossingen en blijven combineren in alle bewegelijkheid. Vandaag zag je dat Deltasport moeite had met onze wisselingen. Dit is echt een hele mooie overwinning voor ons, temeer  we er ook erg hard voor werken. Daarnaast zie je ons vertrouwen groeien, omdat we ook beter op elkaar ingespeeld zijn. Toch zit er ook nog rek in deze groep. Komende dinsdag spelen we een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht 1 (am) en zaterdag hervatten wij de competitie tegen TOGB. Wij willen in de competitie de druk opvoeren bij Victoria en accepteren dus geen puntverlies. Wij gaan de strijd aan en daar kijk ik erg naar uit”, sprak Hagestein vol trots. 

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter