Kenzie Bresser, Youri van Marion en trainer Peter Hoek: ‘Bij Simonshaven is het zo verkeerd nog niet.’

1

Voor de derde keer dit seizoen besteden we bij VoetbalRotterdam aandacht aan Simonshaven. Trainer Peter Hoek is telkens de rode draad van het verhaal, ook nu weer, maar we laten ditmaal ook Kenzie Bresser en Youri van Marion aan het woord, twee basisspelers die afgelopen zaterdag eindelijk weer eens met drie punten het veld afstapten. Die dag werd aan de Schuddebeursedijk Zinkwegse Boys met 3-1 aan de kant gezet en die zege was voor de ploeg pas de tweede van het seizoen. Eerder was Piershil al aan de zegekar gebonden.

Alle doelpunten maakte de thuisploeg zaterdag met het hoofd. ‘Winnen met drie kopbaldoelpunten; man, we hebben het gevierd alsof we de Champions League binnengehaald hadden’, lacht Peter Hoek, die een paar dagen na die zege nog altijd op rozen loopt. ‘Aan het koppend afwerken hebben we veel aandacht besteed tijdens ons trainingskamp in Torremolinos, dat georganiseerd was door Trainingskampen.nl ‘, vervolgt hij. ‘Maar in Spanje verliep dat koppen niet helemaal naar wens. Onze keepers waren toen de beste koppers en onze spitsen de beste doelmannen. Mooi dat het zaterdag tegen Zinkwegse Boys allemaal wel lukte. Dan hebben die oefeningen op het trainingskamp dus toch zin gehad.’

Simonshaven in actie op trainingskamp in Torremolinos (Foto: Michel Feenstra)

De tweede overwinning van het seizoen maakt het leven in Simonshaven meteen een stuk aangenamer. ‘Maar aangenaam was het daar al’, zeggen spelers Kenzie Bresser en Youri van Marion resoluut. ‘De sfeer en de onderlinge kameraadschap was hier al opperbest. Die overwinning tegen Zinkwegse Boys is voor ons een heel mooie beloning van maandenlang heel hard werken’, zeggen ze. ‘We zaten er dit seizoen al een paar keer tegenaan, maar verloren na een late tegentreffer dan toch weer. Dat is niet leuk en als we dan in de kleedkamer terugkwamen, was het altijd doodstil. Natuurlijk wordt er dan ook wel gemopperd omdat het weer niet lukte, maar elkaar afbranden, dat doen we niet. Ook niet als we verliezen door een persoonlijke fout.’

Dus jullie zeggen dat het voetballen bij Simonshaven leuk en aangenaam is?

Youri: ‘Heel leuk, ook als we ’s zaterdags weer niet gewonnen hadden. Ik voetbal hier al vanaf de jeugd, debuteerde op mijn 15e in het eerste elftal en ben nog altijd de jongste van de ploeg, maar dit jaar is het echt heel leuk. De sfeer is prima en het is voor ons allemaal een uitdaging om van Simonshaven een ploeg te maken die meer punten gaat halen. Daarom is het zo mooi dat we van Zinkwegse Boys gewonnen hebben, vooral ook omdat we een perfect trainingskamp achter de rug hadden, waar we keihard gewerkt hebben en veel getraind. En ’s avonds iets gedronken hebben natuurlijk, haha.’

Kenzie: ‘Dit is mijn eerste jaar hier. Vorig seizoen speelde ik bij SCO’63 in het tweede. Verder dan een paar keer op de bank bij het eerste ben ik eigenlijk nooit gekomen. Omdat ik al best wel veel jongens kende die hier al voetbalden en ook een aantal spelers dat hier naar toe ging, ben ik ook gegaan. Waarom? Om de uitdaging aan te gaan dat Simonshaven niet meer laatste wordt in de vierde klasse.’

Youri: ‘Laatste is de ploeg drie seizoenen achter elkaar geworden in de vierde klasse, maar dat gaat dit jaar echt niet meer gebeuren. We doen er alles aan, we doen heel erg ons best om het beter te doen. Stapje voor stapje gaat het steeds iets beter en daarom is het zo mooi dat we zaterdag gewonnen hebben na dat prima trainingskamp. De stemming zat er al in, maar die overwinning verhoogt de sfeer nog meer.’

Ook trainer Peter Hoek kijkt met tevredenheid terug op het trainingskamp. ‘We waren in totaal met 26 man, waarvan er 18 spelers waren. De faciliteiten en het hotel waren prima en alles was perfect geregeld. We hebben daar goed kunnen werken en hebben ons daarnaast ook goed kunnen ontspannen. Perfect geregeld is het bij Simonshaven trouwens ook altijd. Er staat ook een goede organisatie: assistent-trainer Milko Roos, hersteltrainer Nick Rietveld, verzorgster Paula Vonk, teammanager Marco van Diën en grensrechter Johan Belder. Samen met het bestuur en de vrijwilligers zorgen ze voor alles. Veel mensen weten dat helemaal niet, die vinden Simonshaven maar niks. Maar dat is een vooroordeel dat nergens op slaat. Die mensen weten niet hoe het hier is. De kleedkamers, de verzorgingsruimte, het ziet er hier allemaal prima uit. Voor de wedstrijd zijn er broodjes, de kleding hangt klaar, werkelijk alles is goed geregeld en als er iets niet helemaal in orde is, dan wordt dat meteen opgepakt als je er iets van zegt. Nee, ik heb geen klagen hier. Bij Simonshaven is het zo verkeerd nog niet. Ja, we zouden liever vaker willen winnen, maar het is goed werken hier. Ook al omdat de spelersgroep leergierig is, heel graag wil en super gemotiveerd is. Ik ben er nog niet helemaal uit met het bestuur, maar mijn intentie is wel dat ik hier trainer blijf. Nu al weggaan, zo zit ik niet in elkaar. Veel punten hebben we nog niet, maar dat is geen reden om te vertrekken. Ik ben geen wegloper.’

Peter Hoek:

‘De intentie is dat ik blijf. Ik ben geen wegloper.’

Jullie trainer zegt dat alles goed geregeld is bij Simonshaven.

Kenzie en Youri: ‘Dat is inderdaad zo. We hebben zelfs rode en paarse trainingstenues. Die liggen klaar als wij op dinsdag- of donderdagavond op de club komen. Joh, het is echt heel leuk om hier te voetballen. De jongens kunnen prima met elkaar overweg en zoals gezegd is de sfeer en de onderlinge kameraadschap prima.’

Wat is de rol van jullie trainer hierin?

Kenzie en Youri: ‘Hij is echt een trainer. Wij trainen om beter te worden. Daar besteedt hij heel veel aandacht aan. Hij zorgt er ook voor dat wij steeds bij de les blijven. Het mooie is dat hij voor iedereen altijd een persoonlijk woordje klaar heeft, hij brandt niemand af voor het front van de anderen. Natuurlijk vindt hij niet alles goed, maar dat zegt hij je dan persoonlijk, in een gesprek van 1 op 1. Hij zeikt niemand af. Zo zorgt hij dat de ploeg een ploeg blijft en dat we voor elkaar willen strijden. Wij zeiken elkaar ook niet af. Maakt iemand een foutje, dan vangt de groep dat wel op en ook daarin speelt de trainer natuurlijk een rol. De ploeg is nog jong. Er zijn maar een paar spelers die al wat langer meelopen, de rest is jong. Sommigen zelfs piepjong. Hoewel er echt wel potentie in de groep zit, hebben we nog veel te leren. En veel leren, dat willen we ook.’

Overig Nieuws
1 reactie
  1. Remi Smulders zegt

    Youri van Marion

Laat een antwoord achter