IFC overtuigend langs OJC Rosmalen

0

In de strijd om de vijfde plaats in de stand van de zondag hoofdklasse B tegen het vooraf in punten gelijkstaande OJC Rosmalen, een degradant uit de 3e divisie, boekte IFC een overtuigende 0-3 overwinning. Hierdoor houdt het de vijfde plaats in de rangschikking vast en komt het ook tot op drie punten van de ploegen op de gedeelde derde plaats.

Mede door de tactische veldbezetting van beide ploegen domineerde IFC in de eerste helft volledig en beperkte de thuisploeg zich tot verdedigen en een spaarzame counter. Iets halverwege kwam het overwicht tot uitdrukking in de score. Na voorbereidend werk van Perry van Eijken en Yoeri Rombouts kogelde Everon Pisas de bal in de kruising.

In de tweede helft gaf weliswaar OJC Rosmalen meer tegenstand, maar kreeg IFC ook meer ruimte voor de aanvallende acties. Hiervan profiteerde de onder trainer Jack van den Berg opgeleefde Everon Pisas opnieuw 0-2. Een tweetal minuten later zag Yoeri Rombouts de doelman van de thuisploeg te ver voor zijn doel staan en zijn boogbal vanaf 25 meter betekende de 0-3. In de blessuretijd kreeg IFC na een handsbal nog een penalty toegekend maar de kalktrap van Rombouts werd gepareerd door doelman Kanters.

De IFC trainer, waar Davey van Pelt het doel verdedigde in plaats van de in de warming-up afgehaakte Yordi Godijn, keek na afloop met een tevreden gevoel naar de prestaties van zijn spelers. Dit na de volle winst in de eerste twee wedstrijden na de winterstop.

Laat een antwoord achter