Capelle laat overwinning glippen tegen FC ’s-Gravenzande

0

Na 25 minuten keek Capelle tegen een 0-2 achterstand aan. Een kwartier voor het eindsignaal stond er 3-2 op het scorebord, maar drie minuten voor tijd kwam ’s-Gravenzande toch nog op gelijke hoogte tot 3-3.

De eerste aanval van de wedstrijd was voor Capelle. In de 2e minuut werd een voorzet tot corner verwerkt. Daarna duurde het tot de 38e minuut, totdat Capelle weer iets aanvallends ondernam. In de tussentijd waren de bezoekers het gevaarlijkst. In de 4e minuut de openingstreffer. Op links gaf Patrick Triep een afgemeten voorzet, die door spits Yuri Westhoff onberispelijk werd ingekopt. In de 14e minuut schoot Sander Koeleman nog naast, maar in de 25e minuut werd opnieuw een voorzet van Patrick Triep met een bekeken schot door Twan van Meerten in het doel gewerkt.

De laatste kans voor ’s-Gravenzande kwam er in de 36e minuut, maar Yuri Westhoff zag zijn schot geblokt worden. In de 38e minuut kwam de ommekeer. Julian Agatowski zag zijn voorzet gemist worden en één minuut later schoot hij op het doel en werd de bal tot corner verwerkt door keeper Jurriaan Jouvenaar. Uit de corner kwam de bal terecht bij Leon Krznaric, die van dichtbij inschoot 1-2. Met deze stand brak de rust aan.

Na de rust gebeurde er her eerste kwartier niets noemenswaardig. Daarna nam Capelle het initiatief en ging het volop op de aanval. Met succes, want in de 64e minuut kwam de gelijkmaker tot stand. Een geweldige actie van Kevin van la Parra eindigde met een schot in de bovenhoek 2-2. Capelle was heer en meester en kreeg in de 72e minuut een vrije schop op de rand van het strafschopgebied. Eric Jansen schoot vanaf die positie de bal feilloos in de linkerbenedenhoek en gaf daarmee Capelle met 3-2 de leiding.

De bezoekers gingen daarna va banque spelen en daardoor kreeg Capelle de ruimte. Een voorzet van Rutger de Bos werd op een haar na gemist door Marvin van der Made, wat de genadeklap had kunnen betekenen. Het tegendeel werd echter waar. In de 87e minuut kwam ’s-Gravenzande toch nog op gelijke hoogte. Het was wel een schitterend doelpunt. De ingevallen Menno Roodenburg voltrok het vonnis met een streep in de bovenhoek 3-3. Dat werd uiteindelijk ook de eindstand.
Opnieuw slaagde Capelle er niet in om tegen een laagvlieger de winst te behalen en omdat andere ploegen onderin wel zegevierden, wordt het opnieuw oppassen voor Capelle om niet in moeilijkheden te komen.

De prima leidende scheidsrechter Preston Henshuijs gaf gele kaarten aan Rutger de Bos van Capelle en aan Gijs Abbas van ’s-Gravenzande.

Capelle: Massimo van Ewijk, Jami Jaliens, Marciano Pape, Leon Krznaric, Boris Letterie, Rutger de Bos, Jerry Scholman (56 Philippe den Hartog), Julian Agatowski (80 Anass el Boutchatauoi), Eric Jansen, Kevin van la Parra, Marvin van der Made.

s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn (86 Brian van der Mast), Ardi Luijendijk, Gijs Abbas, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meer (77 Menno Roodenburg), David Belic, Samet Dag, Jan Verduijn (59 Rick Boers).

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter