Barendrecht op bezoek bij Excelsior’31

0

De winterstop is alweer voorbij voor BVV Barendrecht. Zaterdag hervatten de rood/witten de competitie in Rijssen, waar Excelsior ’31 de tegenstander is.

Excelsior ’31 promoveerde afgelopen zomer naar de Derde Divisie, na een zinderende ontknoping op de slotdag van de hoofdklasse C. Sparta Nijkerk had daarin de beste papieren, maar speelde in de laatste wedstrijd van het seizoen gelijk tegen ACV (1-1). Excelsior ’31 won wel van Flevo Boys (3-0) waardoor de kampioensvlag op sportpark De Koerbelt gehesen kon worden. Uiteindelijk promoveerde ook Sparta Nijkerk via de nacompetitie naar de Derde Divisie, waarin het aan het begin van de tweede seizoenshelft de ongenaakbare koploper is met een marge van tien punten.

Terug naar Excelsior ’31, dat op de laatste speeldag van 2019 met een kater de winterstop in ging. De amateurs van Ajax waren in Amsterdam met 4-0 te sterk voor de Rijssenaren, die in de weken ervoor juist aan een opmars op de ranglijst bezig waren met tien punten uit vier duels. Excelsior ’31 ging de winterstop derhalve in als onderdeel van de brede middenmoot, met 20 punten uit 15 wedstrijden.

Barendrecht behaalde in hetzelfde aantal duels 2 punten meer. Doordat de Bongerdbewoners in de laatste speelronde van 2019 vrij waren, had de selectie van trainer Jack van den Berg een weekje langer winterstop. Het laatste duel voor de onderbreking won Barendrecht met 2-1 bij Harkemase Boys, waardoor de rood/witten als zevende de winterstop in gingen. Direct na de jaarwisseling hervatte de hoofdmacht de training. Zaterdag volgde de ‘oliebollenwedstrijd’, een jaarlijkse ludieke ontmoeting met de G-voetballers die met 8-7 te sterk waren voor de hoofdmacht. Drie dagen later werd het oefenduel tegen hoofdklasser Spijkenisse met 4-2 gewonnen op sportpark De Bongerd.

Zaterdag gaat het weer ‘om het echie’. Op sportpark De Koerbelt in Rijssen wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Laat een antwoord achter