Barendrecht gelijk bij Excelsior’31

0

Barendrecht is het nieuwe kalenderjaar begonnen met een remise. In Rijssen eindigde de ontmoeting met Excelsior ’31 in een 1-1 gelijkspel. Daarmee deed Barendrecht zichzelf tekort, want de rood/witten kregen diverse kansen om met drie punten huiswaarts te keren.

Barendrecht opende het duel met Excelsior ’31 iets na 14.30 uur met het eerste schot op doel, maar de openingstreffer was voor de thuisploeg. Nadat Excelsior ’31 al een waarschuwing had afgegeven in de vorm van een gemiste kans, was de tweede mogelijkheid wel raak. Diks ontsnapte aan de buitenspelval en omspeelde Barendrecht-goalie Van der Ploeg, waardoor het na 12 minuten 1-0 stond op sportpark De Koerbelt.

De rood/witten moesten dus al snel op zoek naar de gelijkmaker. Nog voor rust kreeg Barendrecht daarvoor een aantal uitgelezen mogelijkheden. Iets voor het half uur miste Marouane Bakour, na een mooie steekbal van Bram de Bruin, een kans op een treffer. Hij stuitte op Excelsior ’31-keeper Koetsier, die niet voor het laatst vanmiddag een sta in de weg bleek. De doelman onderscheidde zich vlak daarna opnieuw op een inzet van Bakour, door met een knappe reflex de kopbal van de aanvaller uit het doel te houden. Mede dankzij deze reddingen bleef het voor rust 1-0.

Barendrecht bleef ook de na de thee jagen op de gelijkmaker. Bakour had die halverwege de tweede helft opnieuw op zijn schoen, maar de aanvaller die midweeks nog drie keer trefzeker was in het oefenduel tegen Spijkenisse kreeg de bal er in Rijssen maar niet in. Gelukkig was het een paar minuten later toch raak; Peter de Lange kopte een corner tegen de touwen en maakte daarmee de verdiende gelijkmaker voor de Bongerdbewoners.

Barendrecht was niet van plan genoegen te nemen met een punt en ging op zoek naar een tweede treffer. Excelsior ’31-doelman Koetsier stak echter in uitstekende vorm. Vijf minuten na de gelijkmaker hield hij Yarick Dorst van scoren af, tien minuten voor tijd wist ook routinier Niels Vorthoren de keeper niet te verschalken. Het bleef daardoor bij een 1-1 gelijkspel in Rijssen, waar de thuisploeg de wedstrijd in blessuretijd nog wel met tien man beëindigde na de tweede gele kaart van Davina. Met de remise zal Barendrecht gezien de kansenverhouding het minst tevreden zijn geweest.

Laat een antwoord achter