ASWH hervat competitie met belangrijke thuiswedstrijd tegen TEC

0

Begin januari pakte ASWH na een korte winterstop de draad weer op middels een geslaagd trainingskamp in Marbella. Met de trip naar Spanje werd de korte voorbereiding op het tweede deel van de competitie geopend. Zaterdag wordt de competitie namelijk al hervat met de eerste wedstrijd uit de heenronde, waarna de tweede divisie halverwege is. ASWH treft op eigen veld TEC, de enige ploeg waar nog niet tegen werd gevoetbald in competitieverband. De in 1924 opgerichte vereniging uit Tiel is net als ASWH een promovendus. Momenteel staat TEC zestiende, met vijf punten meer dan ASWH. Het belang van deze ontmoeting is daarmee direct duidelijk.

Vorig seizoen

TEC streed vorig seizoen lang met Jong FC Volendam om de titel in de derde divisie zondag. De beloften van het andere oranje mochten uiteindelijk de champagneflessen ontkurken. TEC werd tweede met een punt minder dan de kampioen, maar daar werd in Tiel vast niet lang om getreurd. De regels schreven namelijk voor dat bij een kampioenschap van een belofteteam ook de nummer twee rechtstreeks zou promoveren. Daardoor keerde TEC na één jaar terug in de tweede divisie. Bij de invoering in 2016 was TEC er al bij. In het eerste seizoen eindigde de ploeg als twaalfde. Een seizoen later veroordeelde de zestiende plek in de eindrangschikking tot het spelen van nacompetitie om behoud, waarin Scheveningen te sterk bleek. Het verloren terrein werd dus snel goed gemaakt.

Dit seizoen

Op Noordwijk na bevonden de andere vier gepromoveerde clubs zich bij het ingaan van de winterstop op de onderste vier plaatsen van de tweede divisie. Dat zegt iets over het niveau. Ook TEC heeft het dus moeilijk, al slaagde de ploeg er in tegenstelling tot ASWH wel in om af en toe een verrassend resultaat te behalen tegen een sterker geachte opponent. De eerste zestien duels leverden dertien punten op. TEC won thuis van Jong FC Volendam (2-0) en titelkandidaat Katwijk (1-0) en nam drie punten mee na het bezoek aan Kozakken Boys (0-1). Verder werd op eigen veld een punt gepakt tegen regerend kampioen AFC (2-2), Noordwijk (1-1) en Scheveningen (1-1). De uitwedstrijd bij Excelsior Maassluis (0-0) eindigde onbeslist.

De overige negen wedstrijden gingen verloren. Echt grote nederlagen zaten daar niet tussen, op de 5-1 bij IJsselmeervogels na. Dat is direct het voornaamste verschil tussen TEC en ASWH. De ploeg uit Tiel krijgt beduidend minder goals tegen. Het aantal tegendoelpunten (25) is bijvoorbeeld lager dan dat van nummer twee IJsselmeervogels. Daar staat wel tegenover dat TEC zelf erg moeilijk scoort. De ploeg mocht slechts twaalf keer juichen, het minst van alle teams in de tweede divisie. TEC staat op dit moment zestiende. Die klassering is niet voldoende voor handhaving, omdat nummer zeventien Jong FC Volendam geen rol speelt in de degradatiestrijd. Daarom is ook voor de ploeg uit Tiel het doel voor de rest van dit seizoen duidelijk: minimaal nog één en liefst drie amateurclubs passeren op de ranglijst.

Trainer

De trainer van TEC is voormalig profvoetballer Arjan van der Laan. Hij speelde jaren voor Sparta Rotterdam, droeg daarna de shirts van FC Twente en ADO Den Haag en sloot zijn profloopbaan af bij FC Dordrecht. Daarna richtte hij zich op een loopbaan als trainer. Zo was Van der Laan in meerdere functies actief bij Sparta, maar was hij ook kort trainer van FC Lisse en had hij ruim een jaar ‘de Leeuwinnen’ onder zijn hoede. De vijftigjarige oefenmeester is bezig aan zijn eerste, maar tevens laatste seizoen in Tiel. Onlangs werd bekend dat Van der Laan na de zomer voor de groep staat bij Altior. Dat valt beter te combineren met zijn drukke baan in Rotterdam. Wie Van der Laan opvolgt, is nog niet bekend.

Blikvanger

De selectie van TEC telt diverse spelers met de nodige ervaring op dit niveau. Doelman Jan Schimmel bijvoorbeeld, maar ook verdedigers als Migiel Zeller, Obi Onyeike, Daan Disveld en Maikel Verkoelen, middenvelders Matthijs van Gessel, Jesse Dibbets en Bart Westerlaken en aanvallers Koen van der Biezen en Robbie Holder lopen al een tijdje mee. Voorin kan TEC ook over jongere spelers als Nick Hak, Massimo Fonseca Hoogerwerf en Skender Loshi beschikken. De blikvanger is ongetwijfeld Wimilio Vink. De 26-jarige aanvallende middenvelder speelde eerder voor Vitesse, MVV en FC Eindhoven, maar is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij TEC. Hij is een belangrijke pion in het aanvalsspel van de ploeg uit Tiel.

Historie

ASWH en TEC hebben geen onderlinge historie in de competitie. Dat heeft uiteraard te maken met het feit dat TEC een zondagvereniging is. Wel troffen beide ploegen elkaar eind september op sportpark Schildman in de tweede voorronde van de TOTO KNVB Beker. Na een aarzelend begin kwam ASWH die avond na rust helemaal los en speelde misschien wel de beste helft van het seizoen. Na een 1-1 ruststand, door een goal van Massimo Fonseca Hoogerwerf namens TEC en de gelijkmaker van Nick Slotboom, kende ASWH na de onderbreking een vliegende start. Jesper van den Bosch tekende voor de 2-1, in het restant tilden Sam van de Kreeke (2) en de inmiddels gestopte Roy van ’t Hoog de stand naar 5-1. Daar kan ASWH wellicht hoop uit putten, al bieden resultaten uit het verleden zoals bekend nooit een garantie.

ASWH zal zaterdag willen proberen om de competitie op een goede wijze te hervatten en zo de overlevingskansen in stand te houden. Vanzelfsprekend zal TEC echter willen trachten om ASWH op een grotere achterstand te zetten en zodoende zelf ook zicht te blijven houden op de veilige dertiende plaats van Excelsior Maassluis. Alle steun is daarom gewenst. Laat je dus horen langs de lijn! Wie niet in staat is om af te reizen naar sportpark Schildman, kan de wedstrijd volgen via het Twitter-account van ASWH.

Laat een antwoord achter