Wieldrecht verliest derby tegen EBOH

1

Een derby staat altijd vol spanning en sensatie, helaas deze keer kwamen de in grote getale opgekomen toeschouwers bedrogen uit. Een wedstrijd die om 14.00 uur begon (een half uur eerder dan normaal), kende een verdiende overwinnaar in EBOH, die op alle fronten feller was dan de thuisploeg.

Trainer Pruijmboom had met Daan Vegt en Michiel de Groot nog 2 geblesseerden, maar verder was de ploeg compleet. Deze keer startte Aron de Keijzer op de rechtsbackplaats, iets wat hij in het verleden bij Nieuw Lekkerland ook heeft gestaan.

Zoals gezegd toonde Wieldrecht niet het ware gezicht, het is dat het centrale duo Mo el Salman (tegen zijn oude ploeg) en Robert Versteeg wel die felheid lieten zien, die in dit soort wedstrijden nodig zijn. Ook keeper Marnix van Vuuren stond zijn mannetje in het weinige werk wat hij kreeg te doen. Veel uitgespeelde kansen waren er dan ook niet voor beide ploegen. In de 28’ min. was het dan toch raak. Een over veel schijven lopende aanval van EBOH bracht uiteindelijk Joey Steenbakker in stelling en die liet van Vuuren in de lange hoek kansloos, 0 – 1. Wieldrecht kwam niet verder dan een schot van Marco Vrolijk op de vuisten van keeper Jan-Arie Kouwenhoven en een voorzet van Mark van Agteren waar Claudio Teneggi net te laat was. De  0 -1 was dan ook de ruststand.

In de tweede helft zou je een Wieldrecht verwachten, dat furieus uit de startblokken zou komen en op zoek ging naar de gelijkmaker. Echter er lukte niet zoveel, ballen die op korte afstand niet aankwamen bij een medespeler, tweede ballen die veelal voor EBOH waren. Meer dan een kans voor Terrence Kliphuis na een voorzet van Mark van Agteren kwam Wieldrecht niet. Al was een bijna eigen doelpunt van Jesse Rensen van EBOH misschien ook een kans te noemen. Na 6 minuten blessuretijd maakte de uitstekend leidende scheidsrechter Berben er dan ook een eind aan met de stand 0 – 1.

Nee, het was een teleurstellende wedstrijd van de kant van Wieldrecht, teveel spelers gaven niet thuis. Volgende week de laatste (uit) wedstrijd voor de winterstop in en tegen Tricht. Dan moeten we de (overwinnings)draad weer oppakken.

1 reactie
  1. Jacco Wemelsfelder zegt

    Prima verwoord, na afloop was het goed toeven in de drukke kantine van Wieldrecht

Laat een antwoord achter