WFB wint derby bij Stellendam

0

Op zaterdag 30-11-2019 speelde WFB de derby in en tegen Stellendam. Onder perfecte omstandigheden, een lekker zonnetje en bijna geen wind, floot scheidsrechter Majenburg om half drie op gang.

In de eerste minuut moest Eduard van Dam al handelend optreden toen hij de bal uit een vrije trap weg wist te stampen. Daarna werden twee schotpogingen van Matthijs Blonk geblokt door de verdedigers van Stellendam. Na twee minuten spelen stoomde Simon Bremer op richting het doel van Stellendam, hij omspeelde de keeper en een verdediger en schoot de  0 – 1 op het scorebord.

Een kopbal van Stellendam was te zacht om Eduard van Dam in problemen te brengen. Na een corner van Stellendam wist Stefan Nagtegaal de bal keurig weg te werken. Een terugspeelbal van Stellendam leek in het doel te verdwijnen, maar de keeper van Stellendam kon de bal net voor de doellijn onder controle krijgen. Een schot van Simon Bremer uit een corner was niet hard genoeg en de keeper van Stellendam kon de bal pakken. Nadat Martijn van Wijk de bal verkeerd raakte in het strafschopgebied van WFB moest Eduard van Dam alle moeite doen om de bal corner te stampen. Na een voorzet van Simon Bremer kwam Sjors de Bakker net niet goed uit om de bal binnen te kunnen koppen. Stefan Nagtegaal onderbrak met een perfecte sliding een veel belovende aanval van Stellendam. Rowan Breen verdiende een corner na een goede actie op de rechterkant.  Na een goede combinatie tussen Lars van Lenten en Simon Bremer werd de voorzet van de laatstgenoemde net met een sliding weggehaald voor de voeten van Sjors de Bakker.

De ruststand werd bereikt met een terechte voorsprong voor WFB. Stellendam voetbalde wel goed mee, maar het wist zich geen kansen te creëren. WFB scoorde een goed doelpunt en kreeg wel een paar kansen om de score te verhogen.

In de tweede helft werd de bal uit een vrije trap door Simon Bremer met de borst teruggekaatst op Martijn van Wijk en zijn schot ging over het doel van Stellendam. Een schot van Rowan Breen werd goed gepakt door de keeper van Stellendam. Geert Tanis kwam dreigend in het 16-meter gebied, maar hij struikelde ongelukkig over de bal. Stellendam kreeg een grote kans toen een aanvaller Eduard van Dam omspeelde, maar Erik Tanis wist de voorzet van de lijn te koppen. Na goed druk zetten van de aanvallers van WFB op de verdediging van Stellendam kwam de bal via Lars van Lenten in bezit van Simon Bremer. De keeper van Stellendam redde het schot van Bremer bekwaam met zijn voeten.  Ook werden de schoten van Martijn van Wijk en Lars van Lenten geblokt door de verdedigers van Stellendam.

Eduard van dam pakte een schot van Stellendam na een snelle uitbraak. Rowan Breen  werd buitenspel gegeven na een mooie pass van Simon Bremer en ging er een kans verloren. Na een mooie hakbal van Simon Bremer op Rowan Breen probeerde deze de bal weer terug te geven aan Bremer en hem een vrije doortocht richting de keeper te verlenen. Een verdediger van Stellendam wist er net met een been tussen te komen. De keeper van Stellendam redde wederom goed met de benen op een schot van Rowan Breen. Daarna werd Stellendam twee keer gevaarlijk, maar de verdediging van WFB bleef goed overeind. Na een goede pass van Sjors de Bakker op Rowan Breen verdween diens schot naast en over het doel van Stellendam. Bij een volgende kans voor Rowan Breen wist de keeper van Stellendam de bal net voor zijn voeten weg te schieten.

Een schot van Sjors de Bakker werd gekeerd door de benen van de keeper van Stellendam. De rebound van Geert Tanis werd geblokt door een verdediger. Nadat Simon Bremer in de diepte werd weggestuurd vlagde de grensrechter van Stellendam voor de zoveelste keer, maar nu negeerde de goed leidende scheidsrechter het vlagsignaal. Bremer wist de bal niet bij een medeaanvaller  te bezorgen. Stellendam kreeg nog een goede kans uit een corner, maar nu was het Eduard van Dam die de bal prima redde en de overwinning van WFB veilig stelde.

WFB deed dus hele goede zaken door de wedstrijd tegen Stellendam te winnen en zich steviger in de subtop te nestelen. WFB creëerde weer een aantal goede kansen en de verdediging gaf in deze wedstrijd helemaal niets weg. Er werd dus een prima en verdiende overwinning geboekt.

WFB: Eduard van Dam. Stefan Nagtegaal, Erik Tanis, Joeri Melissant, Martijn van Wijk, Gijsbert van Estrik, Brian Westhoeve (Geert Tanis), Lars van Lenten, Matthijs Blonk (Rowan Breen), Sjors de Bakker, Simon Bremer

Laat een antwoord achter