WFB gelijk bij FIOS

0

Op zaterdag 7-12-2019 stond de wedstrijd tegen Fios op het programma. Fios had op dat moment twee punten minder dan WFB, maar een wedstrijd minder gespeeld. Even na half drie floot scheidsrechter Schuitemaker voor het begin van de wedstrijd op een prima bespeelbaar veld na de overvloedige regenval van de dag ervoor.

In de eerste fase van de wedstrijd leden beide ploegen heel veel balverlies. Een voorzet van Fios was een prooi voor Eduard van Dam. Een diepe bal van Simon Bremer op Sjors de Bakker was net te hard. Een splijtende pass van Fios sneed door de verdediging van WFB, maar Eduard van Dam keepte attent en pakte de bal voor de voeten van een aanvaller. Na een vrije trap van Fios werd de bal uit de tweede lijn over geschoten. Na een onnodige overtreding van Martijn van Wijk, toen een aanvaller van Fios al met de al naar de buitenkant ging, leverde een penalty op voor Fios. De bal werd onberispelijk binnen geschoten en zo nam de ploeg uit Achthuizen een 0 – 1 voorsprong.

Een schot van Niels Breen ging net naast het doel. Na een vrije trap werd een schot van Rowan Breen geblokt door een verdediger en kon de keeper van Fios de bal pakken. Na een voorzet tikte een aanvaller van Fios de bal net voor Eduard van Dam richting het doel van WFB, maar het was Niels Breen die de bal weg wist te werken. Na een goede actie van Lars van Lenten in het strafschopgebied tikte de keeper van Fios de bal van zijn voeten tot een corner. Een vrije trap van Geert Tanis verdween in de muur en het schot van Rowan Breen uit de rebound verdween over het doel. Lars van Lenten kwam in de positie om de bal op het doel te schieten, maar hij koos voor een pass op Simon Bremer, die net wat te hard was. Rowan Breen werd goed verdedigd door een verdediger van Fios en bij de volgende mogelijkheid verspeelde hij de bal.

Na een vrije trap van Fios werd de bal kort voor het doel net gemist door een aanvaller. Na goed druk zetten van Geert Tanis op de verdediging van Fios veroverde hij de bal, maar zijn schot ging over het doel. Gijsbert van Estrik schoot de bal uit een corner over het doel van Fios. Een schot van Rowan Breen werd gered door de keeper van Fios. Na goed doorgaan van Geert Tanis op de achterlijn gaf hij de bal aan Lars van Lenten. Die raakte de bal niet goed en kwam deze alsnog bij Rowan Breen, die een reuze kans miste door de bal over het doel te knallen. De laatste kans van WFB was er toen een schot van Rowan Breen werd geblokt door de verdediging van Fios.

WFB ging de rust in met een onnodige 0 – 1 achterstand. Het was nauwelijks in de problemen geweest en had zich voldoende kansen gecreëerd om te scoren.

In de tweede helft was een schot van Rowan Breen, na een goede combinatie met Simon Bremer, te zwak om de keeper van Fios te verrassen. Een voorzet van Fios werd ternauwernood door Eduard van Dam voor de voeten van een Fios-speler weg getikt. Daarna ging een schot van Fios via de handen van Eduard van Dam naast het doel. Na een diepe bal op Geert Tanis werd de bal door de keeper van Fios van zijn voeten getikt. Een schot van Rowan Breen kwam recht n de handen van de keeper van Fios. Een kansrijke voorzet van Rowan Breen werd goed verdedigd.

In de 67e minuut lette de verdediging en de keeper van WFB niet goed op en kwam Fios op een 0 – 2 voorsprong toen een aanvaller van Fios een lange bal langs Eduard van Dam in het doel wist te tikken. 3 minuten later werd Simon Bremer omver geduwd in het 16-meter gebied en mocht hij zelf aanleggen voor een penalty. De keeper van Fios wist de bal nog wel te raken, maar hij kon de 1 – 2 niet voorkomen. WFB zette alles op alles om de gelijkmaker op het scorebord te zetten en Fios verdedigde met man en macht op dit te voorkomen. Een schot van Geert Tanis was wederom te zacht en daardoor een prooi voor de keeper van Fios. Stefan Nagtegaal werd in het 16-metergebied gestuit door de keeper van Fios ten koste van een corner.

De corner werd kort genomen op Simon Bremer en die passeerde zijn man op de achterlijn en trok de bal voor het doel. Daar stond Niels Breen en die knalde de bal snoeihard in het doel. Een 2 – 2 tussenstand met nog 10 minuten te spelen. Na een goede actie van Sjors de Bakker was zijn voorzet net niet secuur genoeg om de aanvallers van WFB in stelling te brengen.

Een voorzet van Lars van Lenten werd goed gepakt door de keeper van Fios. Het was een wonder dat WFB niet op voorsprong kwam toen Niels Breen alleen op het doel afging, want hij werd op het laatste moment verdedigd door een verdediger en de keeper van Fios. Na een pass van Stefan Nagtegaal op Geert Tanis was diens schot te zacht om de keeper van Fios in problemen te brengen. Na een vrije trap schoot Rowan Breen als laatste wapenfeit van deze wedstrijd over het doel.

WFB deed zich zelf tekort met dit gelijke spel. Het was veel beter dan Fios. Maar door het feit dat de verdediging van WFB onzeker is en het veel te gemakkelijk goals incasseert en het feit dat de mooiste kansen worden gemist, werd deze wedstrijd ook niet in winst omgezet.

WFB: Eduard van Dam, Stefan Nagtegaal, Erik Tanis, Niels Breen, Martijn van Wijk (Thymen Tanis), Gijsbert van Estrik, Lars van Lenten, Geert Tanis, Simon Bremer, Sjors de Bakker, Rowan Breen.

Laat een antwoord achter