Weer verlies voor Dilettant, nu tegen vv Oud-Beijerland

1

Oud-Beijerland begon sterk aan de wedstrijd in Krimpen aan de Lek. Het had de eerste 20 minuten constant een meerderheid en er kwamen ook kansen. Die werden gemist of men stuitte Dilettant-goalie Ian Hendriks, die meerdere reddingen verrichte. In minuut 10 verdween na een scrimmage de bal op miraculeuze wijze niet in het Dilettantdoel, maar 7 minuten later was het wel raak. Uit een corner werd de bal na veel gekluts over de doellijn getikt en had Oud-Beijerland de verdiende voorsprong. Dilettant zette daar in de beginfase weinig tegenover, het was onmachtig tegen deze sterke tegenstander. Na zo’n 20 minuten herpakte Dilettant zich en werd de wedstrijd evenwichtiger. Wel moest Ian Hendriks nog een keer redding brengen, maar ook Dilettant creëerde mogelijkheden. Veelal via corners of vrije trappen, maar succesvol was men niet. Marnix v.d. Adel knalde na een afgeslagen aanval de bal keihard over de kruising en niet veel later was er een aanval over rechts. Jesper v.d. Adel zette een bal strak voor en Remco Mulders was er als de kippen bij om in minuut 43 de 1-1 aan te laten tekenen.

Na rust wogen de ploegen goed tegen elkaar op en de strijd speelde zich veel af op het middenveld. Langzaam maar zeker hoopte Dilettant daardoor op een punt, maar slecht wegwerken van de verdediging van Dilettant luidde de 1-2 in. Via een simpele één twee kwam men alleen voor de keeper, die kansloos werd gelaten. Dilettant probeerde terug te komen, maar was onmachtig het Oud-Beijerland echt moeilijk te maken. Aan de andere kant schoot Oud-Beijerland hard op de binnenkant van de paal. Direct daarop mislukte een vrije trap van Marnix v.d. Adel en ging Oud-Beijerland weer in de aanval. Via meerdere schijven kwam de bal voor de Dilettantgoal en kon men eenvoudig de 1-3 binnentikken. Daarmee leek de strijd beslist, maar Dilettant gaf niet op en Jesper v.d. Adel schoot hard over en in de laatste minuut een mogelijkheid voor Youri Snoei, maar zijn inzet verdween naast het doel. Opmerkelijk deze wedstrijd was het feit dat 10 minuten voor tijd trainer Djilmar Lawansuka binnen de lijnen kwam. Afwachten of dat een kentering kan brengen in de reeks verliespartijen van Dilettant.

1 reactie
  1. Cornelis van der Poel zegt

    Max Docters Van Leeuwen???

Laat een antwoord achter