Wederom topper voor Spirit

0

Voor Spirit staat er weer een topper op het programma in Ouderkerk. Twee weken terug kwam Sparta op bezoek, dat na de 0-1 winst op Spirit de koppositie overnam.

Zaterdag komt Vitesse Delft op bezoek, dat momenteel op de 2e plaats staat, 2 punten achter de koploper. Die 2e plaats wordt gedeeld met Rozenburg, dat aankomend weekend Sparta ontvangt. Spirit staat 4e met 1 punt achterstand op Vitesse Delft en Rozenburg. De top 4 spelen dus zaterdag tegen elkaar.

De verschillen zijn minimaal in de competitie, want het verschil tussen de nummer 1 en nummer 10 is slechts 6 punten. Vitesse Delft is dit seizoen matig begonnen. Na 4 wedstrijden werd er slechts 1 punt behaald. De competitie start bij NSVV werd met 3-2 verloren. Ook in de wedstrijden tegen Rozenburg (1-2) en Sparta (5-3) werden geen punten gepakt. Alleen thuis tegen Charlois werd met een 1-1 gelijkspel een puntje binnengehaald. Na winst op De Zwerver (1-0) en een gelijkspel bij CWO (1-1) begon de ploeg uit Delft te draaien.

Met 4 overwinningen op rij tegen Strijen (3-0), Binnenmaas (6-2), DCV (0-2) en Deltasport (2-0) steeg de ploeg naar de 2e plaats. Vorig jaar degradeerde Vitesse Delft naar de 2e klasse. Vorig seizoen behaald de Delftse ploeg de 6e plaats en pakte het de 3e periode. Na winst op DSO en Westlandia moest het in de finale hun meerdere erkennen aan VELO (1-3). Spirit en Vitesse Delft komen elkaar in competitieverband voor de 6e keer tegen. De eerste editie was in het seizoen 1983-1984.

Het seizoen daarna, en in het seizoen ’95-’96 volgden nogmaals een ontmoeting. Van deze seizoenen zijn geen uitslagen bekend. In 2008-2009, toen beide ploegen in de 1e klasse speelden, won Vitesse Delft in Ouderkerk met 2-5. Vorig seizoen wist Spirit te winnen (3-1).

De wedstrijd Spirit tegen Vitesse Delft staat onder leiding van scheidsrechter Post en wordt om 15.00 uur afgetrapt.

Laat een antwoord achter