Tjaden: ‘Gelijkspel tegen Tsjechië had een succesje geweest’

0

De Nederlandse zaalvoetballers waren dinsdag elf seconden verwijderd van een 2-2 gelijkspel. In zo ongeveer de laatste aanval van Tsjechië ging het alsnog mis en verloor het Oranje van coach Max Tjaden (foto) het oefenduel met 2-3. Een dag eerder verloor Nederland al met 8-3 van de Tsjechen.

Dinsdag dus binnen 24 uur een tweede oefenpartij tegen de Tsjechen. Waar Oranje maandag in de openingsfase al drie tegentreffers moest incasseren, bleef het nu goed overeind. Sterker, het pakte zelfs de leiding. Na zeven minuten flitste Mo Attaibi langs de zijkant en hij bediende Said Bouzambou op maat: 1-0.

Moeite

De Tsjechen gebruikten zoals gebruikelijk veelvuldig doelman Ondrej Vahala als vijfde veldspeler. Met dit gegeven had Oranje maandag veel moeite, nu had de ploeg van Max Tjaden de zaken beter voor elkaar. Toch konden de Oranje zaalvoetballers de voorsprong niet tot de rust vasthouden. Doelman De Wit was kansloos in de rebound van Tomas Koudelka. Anderhalve minuut voor het einde van de eerste helft maakte Matej Slovacek er ook 1-2 van.

Belonen

Na de pauze scoorde routinier Jamal El Ghannouti de gelijkmaker: 2-2. Ilias Bouzit kreeg de uitgelezen mogelijkheid om er 2-3 van de maken, maar benutte dit buitenkansje niet. Coach Max Tjaden: ,,We hebben niet veel kansen gekregen, maar als je hem krijgt, moet je jezelf belonen. Dat lukte dus niet, want Tsjechië pakte Michal Holy als nog de winst: 2-3. Tjaden weer: ,,Als je ziet hoe de spelers zich hersteld hebben van de eerste wedstrijd, dan hebben we het goed gedaan. Tsjechië is gewoon een heel goede ploeg. Een gelijkspel had een succesje geweest.”

Laat een antwoord achter