sv Charlois (zo) behaalt nipte overwinning op WIK

0

Charlois trad aan op het eigen Sportpark Charlois in de derde klasse B tegen WIK uit Den Haag. Het team van het duo Joop Warner/Aad Broekhuizen behaalde een kleine overwinning van 2-1. Deze stand was al aan de rust bereikt.

De thuisclub grossierde in het missen van kansen. Niemand had gek opgekeken als de eindstand 9-3 was geweest. Al in minuut een was het Paulo Garcia Mendes, die in plaats van door te lopen naar het doel een schot losliet, die ruim over vloog. Hierna nog twee mogelijkheden, maar zowel Remco de Neef als Jeffrey van Veen hadden hun vizier niet op scherp. En als je niet zelf scoort dan doet de tegenstander het wel. Slap en ongeconcentreerd verdedigen leverde WIK een 0-1 voorsprong op na zes minuten. Charlois wilde wel, maar maakte veel verkeerde keuzes. Op het kwartier kwam Charlois op gelijke hoogte. Een vrije trap van Van Veen was onhoudbaar voor doelman Donny Jansen. Vlak hierna kwam de thuisclub op voorsprong. Kevin van Veen ondernam een solo en omspeelde vier verdedigers en schoot op doel. Jansen pareerde de bal half en Pols reageerde alert op deze handeling en schoot beheerst in; 2-1. Maar hier bleef het bij. Het hoe en waarom zal een raadsel blijven.

MOEIZAAM

Het missen van kansen was debet aan het moeizame spel wat volgde. De tweede helft was nog meer van een matig gehalte dan de eerste helft. Niet te missen kansen werden om zeep geholpen en WIK daarentegen ondernam nog een aantal malen verraderlijke aanvallen, maar gelukkig voor alles wat Charlois was bleef de stand, die aan de rust bereikt was in haar voordeel. Een moeizame, maar nuttige overwinning. De winterstop als koploper geëindigd had niemand van tevoren bedacht. Warner had het erg koud na afloop: „Het was stervens koud op de bank en van het spel werden wij niet echt warm. Het was een rommelwedstrijd. Vooral Remco de Neef speelde een ongelukkige wedstrijd. Maar, en met een grootse glimlach, de stand op de ranglijst doet mij wel deugd”.

Laat een antwoord achter