Spirit en Vitesse Delft in evenwicht

0

Spirit is er zaterdag weer niet in geslaagd te winnen. Op eigen veld werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Vitesse Delft. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en wisten uiteindelijk allebei slechts 1 keer te scoren.

In de eerste helft waren er nauwelijks kansen te zien. Na ruim 20 minuten spelen zag Burema de keeper zijn inzet onschadelijk maken en even later belandde een schot van Vitesse Delft op de buitenkant van de paal.
Ondanks de weinig uitgespeelde kansen werd er van beide kanten lekker gevoetbald. Zowel Spirit als Vitesse Delft gingen voor de winst, maar de verdedigers deden hun werk naar behoren.

Ook in de 2e helft leek het spelbeeld zich te herhalen. Totdat in de 72e minuut Amine Karroum zeer behendig om zijn tegenstander wegdraaide en de weg naar het doel vrij zag. De Delftse verdediger pakte hem vast en moest met rood het veld verlaten. De vrije trap die volgde werd door Stefan Bitter prachtig in de kruising geschoten: 1-0.

Daarna eiste scheidsrechter Post alle aandacht op zich. Spirit was al gewaarschuwd. In het verleden hadden de Ouderkerkers al kennis met hem gemaakt. De kleinste overtredingen werden afgefloten in het nadeel van Spirit en er werd om de haverklap met gele kaarten gestrooid. Uiteindelijk vielen er 7 gele kaarten, waarvan 6 voor Spirit. Kevin Kriek en Anton de Koning kregen er beide 2 dus moesten voortijdig het spel verlaten. Ver in blessuretijd kwam Vitesse Delft langszij. Een voorzet van rechts werd fraai ingeschoten (1-1).
Gezien de kansen verhouding, waarbij Vitesse Delft nog een keer de lat raakte, was het gelijke spel terecht. Zonder de overdreven inbreng van de arbitrale leidsman was deze wedstrijd mogelijk ook tot een bloedeloos gelijkspel gekomen.

Spirit staat nog steeds op de 3e plaats. De achtervolgers schuiven in de rangschikking steeds dichter bij elkaar. Sparta is de lachende winnaar van dit weekend. Het won zelf bij Rozenburg (2-5) en verstevigt daarmee de koppositie. Deltasport heeft nagelaten het onderin ook spannend te maken. In een rechtstreeks duel met CWO werd op eigen veld met 0-3 verloren. Daarmee blijft Deltasport laatste, 5 punten achterstand op De Zwerver. CWO staat nog wel 12e, nu 4 punten boven de ploeg uit Kinderdijk.

Volgende week wordt de laatste competitieronde gespeeld van dit kalenderjaar. Spirit gaat dan op bezoek bij FC Binnenmaas, dat zaterdag thuis met 3-1 won van De Zwerver.

De foto’s van de wedstrijd zijn verder te bekijken via: http://www.bitterweb.nl/Spirit-fotosite.htm

 
 

Laat een antwoord achter