Spijkenisse speelt zich naar volgende ronde Palace Casino Cup

0

Spijkenisse sloeg in de tweede helft genadeloos toe en plaatste zich door een 1-4 overwinning op Oranje-Wit voor de derde ronde om de Voetbal Rijnmond Cup.

Trainer Peter Wubben maakte van de gelegenheid gebruik om enkele spelers weer een kans te geven zich aan te bevelen voor het standaardteam. De opnieuw samengestelde ploeg speelde voor de rust energiek en bracht enkele oogstrelende combinaties op de mat. Vooral Marvin van der Pluijm stichtte voortdurend gevaar en tikte in de 25 ste minuut de openingstreffer binnen, na een voorzet van Adam el Fazazi. Lang genoot Spijkenisse niet van die voorsprong. Zes minuten later zette Jim Pieper goed door en produceerde prompt de gelijkmaker. De scheidsrechter vertikte het daarna om twee keer de bal op de stip voor het doel van Oranje-Wit te leggen, waardoor Spijkenisse morrend aan de thee verscheen.

Pressievoetbal

Na het wisselen van speelhelft verhoogde Spijkenisse het tempo en stoorde veel eerder. Bovendien wonnen de zwart-groenen de meeste duels en wisten de spelers elkaar blindelings te vinden. De, voor de geblesseerde Adam el Fazazi, in de ploeg gekomen grieperige Chereau Chobin vertolkte tot twee toe een hoofdrol. Eerst drong Youri Verschoor door tot ver in het vijandelijke gebied en scoorde Daan Bourgonje in tweede termijn, nadat de bal eerder vanaf de paal terugkeerde. Daarna profiteerde Marvin van der Pluijm optimaal van de voorzet van Chavez en zorgde Ryan Purvis voor het slotakkoord door het kleinnood snoeihard tegen de touwen te jagen. 

Oranje Wit – Spijkenisse 1-4 (1-1). 25′ Marvin van der Pluijm 0-1, 31′ Jim Pieper 1-1, 52′ Daan Bourgonje 1-2, 60′ Marvin van der Pluijm 1-3, 80′ Ryan Purvis 1-4.

Spijkenisse: Giovanni de Man, Juremi Zinhagel (69′ William Darjij),  Youri Verschoor, Lonny Mendes Fernándes, Demi Gosepa, Felino Jardim (46′ Yassire Hamdani), Adam el Fazazi (Ryan Purvis),  Mark Schenk, Sirano Kartosonto (Daan Bourgonje), Alessandro Franzoso, Marvin van der Pluijm (60′ Chavez Chobin).

Laat een antwoord achter