Soccer Boys verliest bij Westlandia

0

Soccer Boys reisde met een te kleine groep af naar Naaldwijk. Redenen daarvoor: de vele blessures, zieken en schorsingen. Dit gemis had zeker als excuus aangevoerd mogen worden, maar het sierde trainer Linthorst, dat dit na afloop niet als reden werd genoemd. Na een wedstrijd vol strijd had Soocer Boys juist daarom zeker een punt verdiend.

De afgelopen wedstrijden was het met name Soccer Boys dat gelijk vanaf het begin de tegenstander onder druk zette, maar nu was het Westlandia dat direct het initiatief pakte. De zwervende nr 10 Dennis Verbeek zette al in de 3e minuut de toon door keeper Heintjes tot een goede redding te dwingen. In de daarop volgende periode moest Heintjes nog drie keer aan de bak om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden.

In de 18e minuut was het echter wel raak toen van Hagen met een prachtig schot vanaf de middenlijn de keeper verraste en de thuisploeg op een voorsprong bracht. Kort daarop kreeg Westlandia de kans om de stand verder uit te breiden, maar de kans werd om zeep gebracht. Langzaam aan her-vonden de gasten zich en werd de bal meer en meer in de ploeg gehouden. Schoten van Ruben van de Bosch, Kent en Mats van Ruler leverden wel gevaar, maar nog niet de geljkmaker op. Dat had ook te maken met het goede spel van de keeper van Westlandia, die niet veel onder deed voor zijn Bleiswijkse tegenhanger.

Toch kwam de verdiende gelijkmaker vlak voor rust, toen Dion Zeelenberg een hard geplaatst schot loste, dat door één vd verdedigers van Westlandia kon worden geblokt. De bal belandde bij Dave van der Steen, die de 1-1 op het scoreboard liet belanden.

Westlandia kwam beter uit de rust dan Soccer Boys en kreeg in de 50e min. een kans, toen Shane Bruinen vrij uit mocht halen van de rand van het strafschopgebied en de 2-1 maakte. Trainer Linthorst moest kort daarop de goed spelende Kent van Ruler wisselen, toen die geblesseerd raakte. Ruben Smits nam zijn plaats op het middenveld over. Soccer Boys zette nogmaals aan voor de gelijkmaker, terwijl de thuisploeg gevaarlijk bleef in de omschakeling. Westlandia kon het echter niet afmaken en dat kwam ook doordat zij met 5 a 6 spelers in de verdediging bleven. In het laatste kwartier verving Rik Verwey de moe gestreden Mats van Ruler en kreeg Soccer Boys zeker nog kansen op de gelijkmaker. Keeper Duijvesteijn hield zijn goal echter op miraculeuze wijze schoon en redde tot 4x toe achter elkaar een inzet van de Soccer Boys voorwaartsen. Toen de goed fluitende scheidsrechter Prins voor het eindsignaal floot had Westlandia over de gehele wedstrijd gezien wel het meeste recht op de overwinning, maar had Soccer Boys op basis van de inzet en het gemis aan het grote aantal spelers, zeker recht gehad op een punt.

Na afloop prees trainer Linthorst de strijdlust van zijn team en wilde zeker niet terugkomen op de vele afwezigen. “De spelers die er vandaag stonden hebben hun uiterste best gedaan. Westlandia begon heel sterk aan de wedstrijd, maar gedurende de eerste helft hebben we goed tegenspel kunnen bieden. Ook in de 2e helft hebben we kansen gehad om de gelijkmaker te maken en die was zeker over de gehele wedstrijd gezien ook verdiend geweest. Jammer van de nederlaag, maar we kunnen met een opgeheven hoofd terug naar Bleiswijk rijden. En ons voor gaan bereiden op de volgende thuiswedstrijd tegen Te Werve

Laat een antwoord achter