Schrader (Perkouw): ‘Wil mij meer focussen om alles om het voetbal heen’

0

FC Perkouw-spits Christian Schrader is op schot voor dorpsclub FC Perkouw. De Perkouwenaar nam tot nu toe het leeuwendeel van de doelpuntenproductie van de zaterdagderdeklasser voor zijn rekening.

Scoren doet Christian Schrader altijd en overal. Vorig seizoen maakte de 22-jarige goaltjesdief furore bij DCV, waar hij om de prijzen speelde. Voor voetbalkenners was het dan ook vreemd dat Schrader overstapte naar FC Perkouw, dat een klasse lager speelt en door een uittocht van basisspelers aan een moeilijk seizoen bezig is. Het elftal van de het trainersduo Goossens/ Schaap staat stijf onderaan.

“Ik ben veranderd van baan – ik werkte ruim vijf jaar bij het Bergambachtse eetcafé ‘t Centrum in de bediening en bezorg nu vlees bij groothandels, slagerijen en eetgelegenheden – en wilde eerst wennen aan mijn veranderde levensritme,” vertelt de Perkouwenaar, die op een steenworp afstand van sportpark Over de Wetering woont.

“Ik ben nu ‘s avonds en in het weekeinde vrij. In de horeca was daar geen sprake van. Het was altijd schipperen met de tijd. Nu wil ik me meer focussen op alles rondom het voetbal heen. Ik geef training aan de voetbaljeugd van FC Perkouw en draai af en toe een bardienst.”

Lees verder bij Regio-Voetbal.nl.

Laat een antwoord achter