RVVH speelt derby tegen XerxesDZB (za)

0

Afgelopen zaterdag kreeg RVVH in Poortugaal met 5-0 ongenadig onder uit de zak. Twee strafschoppen binnen korte tijd en een uitsluiting waren te veel voor het elftal. Een collectieve offday? Zou kunnen, maar wat niet kan is dat je als ervaren speler vanwege aanmerkingen op de leiding het veld uitgestuurd wordt, ook al is daar misschien wel een reden voor. Van een scheidsrechter kan je het toch nooit winnen, maar daarmee dupeer je wel een heel elftal.

Maar de competitie wacht op niemand en aanstaande zaterdag komt er weer een nieuwe uitdaging op ons af n.l. XerxesDZB. Het elftal van trainer Tom Rietberg doet het goed. Na de degradatie uit de hoofdklasse A aan het einde van het vorige seizoen staat de club nu met 19 punten keurig op de 3e plaats. Afgelopen zaterdag werd nog met 3-1 van SHO gewonnen.

In het vorige seizoen was RVVH in een bekerwedstrijd op het sportpark Faas Wilkes nog met 1-3 te sterk.

XerxesDZB is echt een club met historie. Opgericht in 1904 speelde het een aantal jaren betaald voetbal en als je de kantine van de club binnenkomt duizelt het je van de foto’s van bekende voetballers die er gespeeld hebben als Willem van Hanegem, Coen Moulijn, Eddy Treijtel en Faas Wilkes. En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. In 2000 fuseerde Xerxes met DZB Zevenkamp.

Als RVVH niet met een kater de winterstop in wil, zal er zaterdag stevig aan getrokken moeten worden. Na deze wedstrijd volgt op 14 december a.s. nog de uitwedstrijd tegen het op een gedeelde laatste plaats staande VELO uit Wateringen.

De wedstrijd op sportpark Ridderkerk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A.H. Kuup uit Vlaardingen.

Laat een antwoord achter