‘Rotterdam gaat criminaliteitsanalyse bij sportclubs doen’

1

De ambtelijke regiegroep Veilig Sportklimaat van de gemeente Rotterdam gaat samen met Rotterdam Sportsupport invulling geven aan de weerbaarheid van sportclubs tegen criminele inmenging. Maar ook om daarmee de omvang vast te stellen.

Dat schrijft burgemeester Aboutaleb in antwoord op vragen van de Rotterdamse fractie van de VVD, die geschrokken was van de uitkomst van de door RTL Nieuws gehouden enquête onder 386 sportclubs waaruit bleek dat er 70 voetbalclubs signalen van criminaliteit waren.

Het ging in die gevallen om dubieuze sponsors, drugshandel in de kantine en geldschieters die onbespied wilden blijven.

De politie monitort de situatie in Rotterdam, maar volgens Aboutaleb zijn er hier geen signalen van ernstige misstanden bekend. Maar om goed zicht te krijgen start het college in het voorjaar wel met een analyse.

1 reactie
  1. Mladen_Salmiak zegt

    Dit is net zo erg als een zwarte piet liedje in De Vliert. Maar ja, hypocrisie en dubbele moraal vieren hoogtij.

Laat een antwoord achter