Pelikaan 1 eindigt jaar in mineur

0

De laatste wedstrijd voor de winterstop begon heel voorspoedig voor Pelikaan. Jesse de Raad werd onder druk gezet door de EBOH-verdedigers maar wist de bal toch bij de vrijstaande Jelle Dekker te krijgen die direct de opkomende Nick de Veij bediende. Deze liep geheel vrijgelaten naar het vijandelijke doel en rondde prachtig af in de verre hoek. Er was nog geen minuut verstreken. Zo snel heeft Pelikaan volgens ingewijden nog nooit gescoord in een competitiewedstrijd. Een mooi ruggensteuntje voor wat op voorhand een lastige wedstrijd zou worden. EBOH moest en zou ook komen. Een paar minuten later al met een goed schot wat tot corner werd verwerkt door Pelikaan-doelman Jeroen de Veij. Na 10 minuten spelen een grote kans voor EBOH maar op het laatste moment voorkwam Mitchel Kroos met een sliding dat de tegenstander uit Dordrecht kon scoren. Dat gebeurde 5 minuten later toch waarin de scheidsrechter een dubieuze rol speelde. De bal was in het bezit van Yorik van Deelen die opstoomde naar voren maar door een tegenstander op zijn hielen werd getrapt en daardoor ten val kwam. Hierdoor kwam op de rand van het strafschopgebied de bal in bezit van EBOH die dat presentje, want de scheidsrechter floot hier niet voor, uitpakte en kon Martin Calmera de 1-1 maken. Zelfs de EBOH-supporters vonden het een kadootje. EBOH rook bloed en probeerde door te drukken. Drie minuten na het doelpunt weer een kans voor de Dordtenaren maar het was Jeroen de Veij die redde. Een kleine tien minuten later had hij weer een goede redding op een schot en nu maakte hij er een corner van. Drie minuten voor rust toch de achterstand voor Pelikaan. Lichtzinnig verdedigen van de Peli’s en een goede combinatie van EBOH bracht Joey Steenbakker in schietpositie en hij krulde de bal in de verre benedenhoek langs Jeroen de Veij. Toch wel een domper voor Pelikaan zo net voor rust maar onverdiend kon je het niet noemen want EBOH had het meeste balbezit, de beste kansen maar speelde ook beter vooral door hun snelle combinatiespel.

Maar in de tweede helft nam Pelikaan het stokje over. Het was een wereld van verschil vergeleken met de eerste helft wellicht geholpen doordat de wind die nu in de rug van Pelikaan blies. Maar het vele balbezit leidde niet tot kansen. Pas een minuut of vijf voor het einde kwam Nick de Veij in schietpositie maar zijn schot ging ver naast. Acht minuten daarvoor had EBOH de wedstrijd al beslist. Een werkelijk heerlijke aanval van EBOH die al voor de middellijn begon bracht de bal bij Regga Regales die aangekomen bij de zestien teveel ruimte kreeg om te schieten en zijn krul verdween in de rechter bovenhoek. Over de gehele wedstrijd genomen een verdiende overwinning voor EBOH.

Het is tamelijk ongebruikelijk dat Pelikaan drie nederlagen achter elkaar lijdt. Het is bij Pelikaan alles of niets. In twaalf wedstrijden zeven overwinningen en vijf nederlagen. Alle ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd en verliezen ook punten. Daarom staat Pelikaan op een niet onoverbrugbare achterstand van 5 punten op de beide koplopers VVGZ en EBOH. Maar om aanspraak te maken op de titel is vooralsnog een brug te ver, daarvoor zijn de resultaten en het spel te wisselvallig en zal er daar toch eerst enige stabiliteit in moeten komen.

Dit waren de 14 spelers die onder de coaches Joeri van der Waal en Ronald Nossent, hij verving Driss el Akchaoui vanwege een schorsing, in het veld kwamen:

Jeroen de Veij, Leroy Verweij, Jesse de Raad, Yorik van Deelen, Mitchel Kroos, Rowdy Nossent, Björn van Ingen (67, Sjoerd Opschoor), Nick de Veij, Jelle Dekker, Deveney Veld (82, Timo Nossent) en Mohamed el Bannasri (62, Jermain Bebrout).

Laat een antwoord achter