Neptunus-Schiebroek herstelt zich tegen Nootdorp (video)

1

Neptunus-Schiebroek heeft vanmiddag laten zien dat zij in de top van de eerste klasse behoort.

Het mindere optreden van een week daarvoor werd door een collectief optreden volledig weg gewerkt. In een spannende en bij vlagen aantrekkelijke wedstrijd werden ook deze drie punten verdiend binnengehaald. Vooral in het eerste kwartier en tien minuten voor de rust waren er goede aanvallen van de thuisclub te noteren. In die tussenliggende fase kregen de gasten wat meer grip op het spel.

Na de rust zette Nootdorp wat meer druk naar voren en ging het aanvallender spelen, maar tot echte grote kansen leidde dat niet. Die waren er wel voor Neptunus-Schiebroek. Het leidde tot slechts een doelpunt, maar met wat meer precisie hadden het er meer kunnen zijn.

Al in het prille begin werd een goede aanval over rechts afgesloten met een prima inzet van Tom Kuil, dat rakelings langs de paal vloog. Na tien minuten werd een vrije trap door de Nootdorpse doelman hoekschop gewerkt. Even later ging Elroy Wijngaarde goed door, maar zijn voorzet werd door Tom Kuil in de handen van doelman Yannic Augustinus geschoten. In de tegenaanval pakte Ryan Lol met zijn voeten een inzet van Mike Hollenberg. Net voor het half uur kwam Nootdorp gevaarlijk door het centrum, maar wist Machiel Lourens op tijd de bal weg te halen. In de 38e minuut vond Tim Oosterwaal doelman Yannic Augustinus op zijn weg. Een minuut later ging Claudio Santos Silva goed door. Zijn voorzet werd in eerste instantie onderschept, maar in de rebound wist hij toch het net te vinden 1 – 0. Enkele minuten later schoot Serdar Cakmak onverwachts op doel, maar Ryan Lol pareerde de bal met zijn vuisten. Vlak voor de thee zette Claudio Santos Silva zijn maatje Tim Oosterwaal alleen voor de doelman, maar ook nu stopte de doelman de inzet. Met een goed gevoel werd de kleedkamer opgezocht.

Na de rust verliet Nootdorp meer en meer de verdedigende stellingen en zocht met meer mensen voorin de aanval. Tot grote kansen leidde dit niet. Wel was er een vlammend schot van Elroy Wijngaarde op het Nootdorpse doel te noteren. Enkele minuten voor het uur vergat de leidsman voor enkele overtredingen te fluiten en bood Joey van Maaren de kans om in vrijstaande positie de bal over de lat te schieten. Na het uur moest doelman Yannic Augustinus tweemaal een bal in de linker benedenhoek van Elroy Wijngaarde en Tim Oosterwaal halen. In de 68e minuut gaf Tom Kuil in tweede instantie vanaf links de bal voor op Claudio Santos Silva die via de doelman voor 2 – 0 zorgde.

Een minuut later leek het erop dat de leidsman op appelleren een strafschop, wegens vermeend hands van Sander Duin, aan Nootdorp gaf. Na protesten ging hij naar zijn neutrale assistent, die verkondigde dat de bal niet tegen de hand maar tegen de wang van de aanvoerder was gekomen. Heel terecht kregen de gasten dit mogelijke buitenkansje niet. Toch bleef Nootdorp het proberen en vooral bij hoekschoppen waren zij gevaarlijk. Zo kon Ryan Lol een kopbal onschadelijk maken en gooide Elroy Wijngaarde zich bij een volgende hoekschop voor de bal. Neptunus-Schiebroek kreeg steeds meer ruimte. Zo kon Machiel Lourens het veld oversteken en ging zijn schot voorlangs. Tien minuten voor tijd ging een afstandsschot van Leroy van Bueren rakelings over. Even later verdween een lob van Claudio Santos Silva buiten bereik van de doelman over het doel. Twee minuten voor de reguliere speeltijd tikte Leroy van Bueren bij de eerste paal de bal over de lat. In de blessuretijd verdween een inzet van hem via Nicky Kos bijna in het doel. Daarmee bleef het en konden de spelers terugkijken op een verdiende overwinning die met de juiste inzet en wil tot stand was gekomen.

Scheidsrechter Eric van der Vaart floot met zijn goede assistenten een prima wedstrijd. Hij hoefde in dit overigens sportieve treffen slechts een gele kaart aan Tom Kuil (Neptunus-Schiebroek) te geven.

Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde, Nick Erkelens, Sander Duin, Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Machiel Lourens, Daniël van Delft (79e min. Leroy van Bueren), Tom Kuil (83e min. Chahine Lobiyed), Tim Oosterwaal, Claudio Santos Silva (85e min. Faybian Hertstein)

1 reactie
  1. Jeroen Lubberding zegt

    Mooi stukje

Laat een antwoord achter