LMO pakt periodetitel bij NOCKralingen

0

Zaterdag 7 december om 15.00 uur trappen NOCKralingen en LMO af voor speelronde 11. Door de onverwachte verliespartij van CKC een week eerder tegen Bolnes kon LMO vandaag de 1e periode pakken.

Fred van Zon hamerde voor de wedstrijd op het feit dat NOC Kralingen LMO heel graag het eerste puntenverlies wilde toebrengen door heel veel strijd te leveren en met LMO in de duels wilde komen. Ze hebben snelle buitenspelers en in Jaime da Silva Mendes een slimme ervaren en geslepen spits die weet wat er gevraagd wordt.

Bij LMO was bij een aantal jongens wel wat spanning te zien wat resulteerde in slordig balverlies, het was de technische staf een geruststelling dat er met Michael Koolmees een betrouwbare sluitpost stond achter het foutloos acterende centrale duo Mark van Zanten/Rene Wilting waarbij de laatstgenoemde uitgroeide tot de beste man van het veld.

De eerste helft was van een bedenkelijk niveau, NOC counterde waar mogelijk via Cihan Kolay en de achter de spits aansluitende Shqiron Ramizi maar zonder succes. LMO speelde te vaak de diepe bal op spits Aron Utberg, buitenspelers Danny Pauludanus en Malcolm van Noort konden niet in de combinatie komen om gevaar te stichten, buiten wat halve kansen stond NOC laatste man Dennis Nagels nooit echt onder druk. De theepauze werd door trainer van Zon benut om wat puntjes op de I te zetten en de jongens duidelijk te maken dat LMO moesten gaan voetballen, deze woorden kwamen binnen want vanaf de aftrap ging het duidelijk wat beter. Helaas moest Nick van Duuren al in de 50e minuut met een liesblessure worden gewisseld voor hem kwam Tariq Sies in het veld.

Ook Erelfelino Lopez moest kort daarna met een hoofdblessure worden vervangen door Huseyin Uzuner en ook de moegestreden Aron Utberg werd vervangen door Mo Bakir. De omzetting met Daley Hilkemeyer in de spits bracht het nodige gevaar, het was wachten op de bevrijdende openingstreffer. Die kwam in de 70e minuut, de verdiende voorsprong kwam op naam van Malcolm van Noort die op links diep ging en zijn tegenstander Tarik Tahtah op snelheid klopte waarna zijn schot keeper Yorick Zwiep te machtig was.

Op het middenveld heerste Pedro Miranda Martins als vanouds en de druk van LMO nam toe, in de 78e minuut was daar de overtreding in het strafschopgebied op Daley Hilkemeyer, scheidsrechter Hogendoorn kon niet anders dan naar de stip wijzen. De jarige Mark van Zanten schot vervolgens de bal ijzig kalm langs de kansloze Zwiep en bracht de 0-2 op het scorebord. Buiten nog een kans voor de snelle van Noort werd de wedstrijd rustig uitgespeeld, was de periodetitel een feit en kon LMO rustig huiswaarts keren waar in de kantine van LMO met dank aan het kantine personeel nog wat gegeten en gedronken werd.

Volgende week is LMO vrij van competitieverplichtingen en kan LMO gaan richten op de komende feestdagen en winterstop, op zaterdag 25 januari om 15.00 uur hervatten wij de competitie met een heuse kraker thuis tegen CKC.

Laat een antwoord achter