Lekkerkerk pakt volle winst tegen Schoonhoven

0

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen streekgenoot Schoonhoven op het programma. De wedstrijd werd in prima omstandigheden gespeeld op het complex aan de Tiendweg West. Voor zowel Lekkerkerk als Schoonhoven waren de belangen duidelijk. Winst was voor beide teams belangrijk, want dan handhaafde men zich tussen de ploegen tussen plaats 5 en 12.

Lekkerkerk begon door blessures bij het centrale duo Kevin van Gent en Tristan de Bruijn met een ander centrum. Alex Velsink en Floyd Versluis werden door trainer Marc van der Zee op die posities neer gezet. Lekkerkerk begon met de intentie om Schoonhoven vanaf het beginsignaal onder druk te zetten. Dat lukte prima. Met een ouderwets gedreven Pim Molenaar, een zeer energieke Martijn de Jong en een zeer sterk spelende Mark de Jager had Lekkerkerk het middenveld stevig in handen in de eerste helft. Zo goed als alle tweede ballen waren voor de thuisploeg. Ook de beide vleugelaanvallers speelden een prima eerste helft. Senna van den Bosch gaat weer richting zijn goeie niveau van voor zijn zware blessure en was voor de Schoonhovense verdediging in een aantal gevallen moeilijk verdedigbaar. Ook aanvoerder Bart Sterrenbug was met zijn individuele acties moeilijk af te stoppen. Verder kon de gehele Lekkerkerkse ploeg veel energie en beleving brengen waardoor het thuispubliek een prima eerste helft kreeg voorgeschoteld. In de 20e minuut leek Lekkerkerk op voorsprong te komen na een mooi aanval over de rechterzijde. Na een combinatie met Bart Sterrenburg bracht Mark de Jager voor het doel. De achter zijn man vandaan komende Senna van den Bosch kopte de bal prima richting doel. De bal belandde helaas, buiten bereik van de keeper, op de paal. Een kwartier later was het toch raak. Een goeie vrije trap van Mark de Jager werd bij de tweede paal goed binnen gewerkt door Pim Molenaar waardoor Lekkerkerk in de 37e minuut verdiend op 1-0 kwam. Na deze goal bleef Lekkerkerk op zoek naar een grotere voorsprong. Schoonhoven probeerde met counters gevaarlijk te worden. Bij één van de sporadische gevaarlijke momenten in de eerste helft bracht de prima keepende Robin Schiedon in een één tegen één situatie op zeer fraaie wijze redding. Verder was het een één richting verkeer op de helft van Schoonhoven. In de 42e minuut beloonde Lekkerkerk zich met een prachtig doelpunt. Na een goeie combinatie over de linkerkant leverde Martijn de Jong de bal af bij de tweede paal waar Mark de Jager kwam instormen. Zijn kopbal werd nog ternauwernood gered maar op de rebound was de keeper van Schoonhoven kansloos. Zo leek de thuisploeg met 2-0 te gaan rusten. Maar één moment van onachtzaamheid bracht Schoonhoven terug in de wedstrijd. In de 44e minuut werden twee Lekkerkerk verdedigers uitgeklapt bij de zijlijn. De daaropvolgende voorzet werd daarna in het centrum binnengelopen. Daarbij was keeper Robin Schiedon kansloos om het doelpunt te voorkomen. Door deze late aansluitingstreffer ging Lekkerkerk toch met een klein katertje de rust in. Na 46 minuten floot de zeer goed leidende arbiter Van der Zwan uit een kleine gemeente vlakbij Leerdam voor het einde van de eerste helft.

In de tweede helft was er iets meer evenwicht in de wedstrijd. Schoonhoven bracht zijn gevaarlijke spits Peltenburg en probeerde meer op de helft van Lekkerkerk te spelen. Floyd Versluis bespeelde Peltenburg, samen met de hulp van de goed spelende Alex Velsink, goed waardoor Schoonhoven vanaf de rust tot aan de 80e minuut alleen gevaarlijk werd met afstandsschoten. Bij alle pogingen op één na had keeper Robin Schiedon daar goed het oog in. Bij één schot belande de bal op bovenste punt van de kruising en had Lekkerkerk het geluk wat al een aantal weken ontbrak. Lekkerkerk bleef loeren op een derde goal. Die kwam er uiteindelijk in de 75e minuut. Na een aanval over de linkerzijde werkte de verdediging van Schoonhoven de bal matig weg. Aanvoerder Bart Sterrenburg was er als de kippen bij om de 3-1 binnen te schieten. Daarmee leek de wedstrijd beslist. Schoonhoven stuurde zijn grote forse laatste man naar voren om toch nog een resultaat over te houden aan deze wedstrijd. Daarbij kreeg het nog één grote kans maar gelukkig ging de bal van Peltenburg, die hij achter zijn standbeen langs richting de tweede paal schoot, aan het doel van Lekkerkerk voorbij. Lekkerkerk had gedurende de wedstrijd met krachten gesmeten en had daarom niet meer de precisie om nog een vierde goal te maken. Na 93 minuten floot de prima arbiter van dienst voor einde wedstrijd.

Lekkerkerk speelde een prima wedstrijd waarin het vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk maakte dat het alleen maar genoegen nam met drie punten. Na een goeie sterke eerste helft stond het slechts 2-1 in het voordeel van Lekkerkerk. Na rust bleef Lekkerkerk prima spelen en veel energie in de wedstrijd stoppen. Schoonhoven werd na rust wel beter dan voor rust, vooral door het inbrengen van een goeie spits. Uiteindelijk beloonde Lekkerkerk zich met de 3-1 van Bart Sterrenburg zodat de drie punten in Lekkerkerk bleven. Na de overwinning en alle andere uitslagen is Lekkerkerk op de 9e plaats terug te vinden op de ranglijst. Heel veel ploegen staan heel dicht bij elkaar op die ranglijst. Nummer vijf heeft slechts drie punten meer en nummer dertien slechts drie punten minder dan Lekkerkerk. Het vertoonde spel tegen Schoonhoven geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Volgende week wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen Ameide. De wedstrijd op sportpark Meihoven aan de Tiendweg 3 in Tienhoven begint om 15.00 uur.

Laat een antwoord achter