Lekkerkerk mist te veel kansen voor een resultaat bij Ameide

0

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen v.v. Ameide op het programma. De wedstrijd werd op een mooi dorpscomplex gespeeld op een prima mat onder leiding van een prima arbiter op complex Meihoven in Tienhoven. Voor zowel Lekkerkerk als Ameide waren de belangen duidelijk. Bij winst van Lekkerkerk zou het in punten gelijkkomen met de gastheer.

Lekkerkerk begon voortvarend aan de wedstrijd. Dat leverde in de derde minuut al twee grote kansen op voor de Lekkerkerkse formatie. Na een prima aanval ging spits Pieter Otten goed door en omspeelde de uitkomende keeper van de thuisploeg. Pieter werd door de keeper wel enigszins naar de buitenkant gedwongen waardoor de hoek moeilijk werd. Toch waagde Pieter een poging op doel waarbij de keuze voor de vrijstaande aanvoerder Bart Sterrenburg wellicht meer rendement had gehad. De poging van Pieter ging voorlangs. De rebound kwam voor de voeten van de instormende Martijn de Jong. Zijn poging belandde op de paal. In de eerste tien minuten bleef Lekkerkerk de gevaarlijkste ploeg. De thuisploeg probeerde vanuit de omschakeling vooral de twee rappe buitenspelers te bereiken. Bij één van die pogingen had Lekkerkerk een klein beetje fortuin omdat een poging vanaf een meter of achttien op de paal belandde naast keeper Schiedon. De thuisploeg loerde op snelle uitbraken en spelhervattingen. Bij de eerste corner van Ameide maakte de sterke keeper Robin Schiedon zijn enige foutje van de wedstrijd, hij kon de bal net niet genoeg weg boksen waardoor bij de tweede paal de bal van dichtbij werd binnen gekopt door één van de centrumverdedigers van de thuisploeg. Zo keek Lekkerkerk in de elfde minuut ineens tegen een achterstand aan. Toch ging de bezoekende ploeg niet bij de pakken neerzitten en bleef met bij vlagen prima voetbal op zoek naar de gelijkmaker. In de achttiende minuut viel die ook. Senna van den Bosch kreeg de bal aangespeeld vanuit het middenveld waarna hij zijn directe tegenstander uitspeelde en vanaf een meter of twintig de bal prachtig in de verre kruising schoot. Zo stond het weer gelijk: 1-1. Na de gelijkmaker bleef Lekkerkerk met aanvallend spel op zoek naar de voorsprong. Daarbij kreeg het een aantal prima kansen via Piet Otten (een te lage lob), Martijn de Jong (zijn vizier stond nog niet op scherp) en aanjager Pim Molenaar (prima voorzet van Bart Sterrenburg tot bij de tweede paal die net niet afgemaakt kon worden). De thuisploeg bleef loeren op balverlies van het Lekkerkerkse middenveld om dan met de snelheid voorin gevaarlijk te worden. Dat lukte ook een aantal keer, met een aantal corners tot gevolg. Die bleven gevaarlijk met een hele lange spits en een paar grote verdedigers. In de 37e minuut kreeg Mark de Jager de bal bij twee corners onvoldoende weg waardoor bij de tweede corner de bal nogmaals voor kon komen. De lange spits was er als de kippen bij om de bal van dichtbij in te koppen. Zo keek Lekkerkerk weer tegen een achterstand aan. Tot aan de rust bleef Lekkerkerk op zoek naar de gelijkmaker, maar na 46 minuten floot de prima arbiter voor rust.

Na rust ging Lekkerkerk nog nadrukkelijker op zoek naar de 2-2. Daarbij werden een aantal grote kansen gecreëerd. De gelijkmaker hing in de lucht. De thuisploeg kwam er ook na rust een aantal keer snel en gevaarlijk uit, maar door prima keeperswerk van Robin Schiedon en onzorgvuldigheid bij de aanvallers van Ameide bleef de stand lang 2-1. Een poging van ver van een middenvelder van Ameide belandde op de bovenkant van de lat. Lekkerkerk kreeg via Martijn de Jong een grote kans na voorbereidend werk van Bart Sterrenburg. Martijn schoot echter wild over. Ook een scrimmage in het doelgebied ging er wonder boven wonder niet in. De uiteindelijke inzet van Mark de Jager ging bij de tweede paal net naast. Toch kwam de verdiende gelijkmaker er alsnog. In de 84e minuut maakte Martijn de Jong na prima breed leggen van de ingevallen Nils van Niekerk de dik verdiende gelijkmaker. De wedstrijd kon vanaf dat moment nog alle kanten op. Lekkerkerk bleef op zoek naar de driepunter, terwijl de thuisploeg tevreden leek met de gelijke stand. In de 92e minuut bleek Ameide vandaag de meest gelukkige ploeg. Bij een corner kwam de bal via een onbedoelde klutssituatie ineens bij een inlopende verdediger van Ameide. Deze onbedoelde kans greep hij met beide handen aan en hij knalde de bal van dichtbij alsnog binnen. In de resterende twee minuten kreeg Lekkerkerk geen grote kans meer om de verdiende gelijkmaker te maken. Na bijna 94 minuten floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd.

Lekkerkerk speelde een prima wedstrijd waarin het vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk maakte dat het kwam om een goed resultaat te behalen. Met, bij vlagen, prima voetbal werden ook vele kansen gecreëerd, waarvan er voor het mooi teveel gemist werden. Na een intensieve wedstrijd leek de wedstrijd op een terecht gelijkspel af te stevenen. Echter, door een ongelukkige kluts na een corner kwam Lekkerkerk toch nog met lege handen te staan. De trainer van de thuisploeg zei na afloop dat Ameide een verlaat sinterklaascadeautje had gekregen met de volle winst. Daar heeft Lekkerkerk uiteraard helemaal niets aan, maar het uitgedeelde compliment aan Lekkerkerk was zeker gemeend. Met het vertoonde goede spel kan Lekkerkerk toe gaan werken naar de laatste officiële wedstrijd van 2019. Volgende week wacht de zware thuiswedstrijd tegen het sterke Hardinxveld. Ook in die zware wedstrijd is Lekkerkerk zeker niet kansloos als het de energie, strijd en beleving van de laatste weken door kan trekken. De wedstrijd op sportpark Tiendweg-West begint om 14.30 uur.

Laat een antwoord achter