KNVB: ‘Nader onderzoek naar gebeurtenissen bij Nieuw Lekkerland – Oranje Wit’

1

De voetbalwedstrijd tussen Nieuw-Lekkerland en het Dordtse Oranje Wit is zaterdagmiddag niet uitgespeeld vanwege racistische opmerkingen vanaf de tribune. “Ze riepen vreselijke dingen”, zegt Jan-Willem Bozuwa, voorzitter van Oranje Wit, die verder geen gedetailleerde leuzen wil noemen.

De racistische opmerkingen werden gemaakt aan het einde van de eerste helft. De wedstrijd werd daarop kort voor rust gestaakt door arbiter Vink. “Mijn spelers waren over de kook en wilden niet meer verder”, zegt Bozuwa. “Ze waren eensgezind: wij spelen niet meer verder. Dit hoort niet bij het uitoefenen van je hobby.”

Bozuwa noemt het verschrikkelijk wat er is gebeurd, ook voor Nieuw-Lekkerland. “Het is gewoon lastig. Het gedrag van een enkeling heeft gevolgen voor een hele club. Het is moeilijk daar iets aan te doen.”

Het is Rijnmond nog niet gelukt om in contact te komen met Nieuw-Lekkerland om een reactie te vragen op de gebeurtenis.

KNVB

De KNVB laat in een reactie weten dat racistische incidenten door de voetbalbond altijd serieus worden genomen. De bond zal de komende dagen via het wedstrijdformulier officieel op de hoogte worden gebracht van wat er exact is gebeurd. “Dan zal er nader onderzoek worden gedaan”, stelt een woordvoerder.

1 reactie
  1. Flip van der Horst zegt

    Natuurlijk is een nader onderzoek op zijn plaats, hoort niet thuis in een geciviliseerde maatschappij. Nu gaat ieder woord op een goudschaaltje, na decennia doodzwijgen, en wegwuiven. We zijn allemaal geen socioloog, die recht kunnen praten wat krom is. We moeten vooruit, dus hopelijk zijn deze gebeurtenissen een aanzet tot een maatschappij, waar de mens, mens kan zijn, en een ander in zijn waarde laat. Nu denk je soms dat de veenbrand onbeheersbaar wordt, door, smerige praktijken, van diverse kanten. De geschiedenis van de mens volgend geweld moord, en doodslag, zou je gaan somberen, maar we blijven optimist. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Woorden van pater Henri de Greve. (ik ga ook maar weer eens in de spiegel kijken) Laat de leus sport verbroedert geen loze zijn.

Laat een antwoord achter