Knappe overwinning sv Charlois (za) op Rozenburg

2

Op 14 december 2019 traden de 2 promovendi van vorig seizoen tegen elkaar aan. Beide teams hebben zich in het linker rijtje genesteld en presteren goed. Dat bleek ook in de 1e helft van de wedstrijd. De teams waren voorzichtig en de verdedigingen overheersten. Toch was de wedstrijd het aanzien zeker waard, maar niemand kwam op de gedachte dat er veel goals zouden worden gescoord. De uitgespeelde kansen waren niet groot en het moest dan ook komen van stand aard situaties. In de 27e minuut kreeg Rozenburg een vrije schop die uiteindelijk goal trof waarmee de stand op 0-1 werd gebracht. Enige minuten later kreeg sv Charlois de gelegenheid op gelijk te maken via een toegekende strafschop. Deze werd feilloos benut door Nayron Mathilda.

Na de rust begon Charlois met een offensief wat in enige minuten tijd kansen gaf. Helaas schoot Nayron in het zijnet en redde keeper Unal Bayka prachtig op een inzet van Jairzinho Balrak. Enige minuten later speelde Raymond Verschoor zich mooi vrij, maar zijn schot trof geen doel. De kansen regen zich niet aan een maar kwamen net als de regenbuien in fasen. Zo dacht Charlois dat zij in de 71e minuut op rozen zaten doordat een afgeslagen aanval een corner opleverde die uiteindelijk werd afgerond door Giliomar Leona en dus de stand op 2-1 bracht. De rozen bleken doornen te hebben want uit een toegekende vrije schop in de 72e minuut wist Rozenburg de stand op 2-2 te brengen. Charlois ging daarna weer in de aanval en in de 74e minuut was een door Dario Lara Olaya genomen vrije schop uiteindelijk beslissend voor deze wedstrijd. In het laatste kwartier drong Rozenburg wel aan, maar door de geboden ruimte waren er meer kansen voor Charlois, voornamelijk door gebruik te maken van de snelheid van in het veld gebrachte Celsius Grant en van Giliomar Leona.

Scheidsrechter Stanley van Lith deed zijn plicht naar behoren maar deelde toch aan beide teams een gele kaart uit.

Door deze zege bezet Charlois nu de gedeelde 2e plaats met in het vooruitzicht de inhaalwedstrijd tegen DCV op 21 december a.s. Gezien de resultaten tot heden verwachten wij weer veel belangstelling.

2 Comments
  1. Jan Streefkerk zegt

    Was een leuke pot voetbal om te kijken

  2. Wim van Winden zegt

    Jazeker wel en koud

Laat een antwoord achter