Kees van Wonderen per direct weg bij KNVB

8

Kees van Wonderen vertrekt bij de KNVB. Hij heeft zijn functie als assistent-bondscoach neergelegd.

Van Wonderen (50), die in maart 2018 toetrad tot de staf van het Nederlands elftal, liet bondscoach Ronald Koeman eerder deze week weten tot de conclusie te zijn gekomen dat zijn werkzaamheden bij Oranje niet volledig aansluiten bij zijn ambities als trainer-coach.

Kees van Wonderen: “In mijn functie als assistent heb ik het gevoel dat ik onvoldoende mijn ei kwijt kan. Daardoor merkte ik dat ik niet meer helemaal gelukkig was in mijn werk. Het besluit om te stoppen was moeilijk, maar in het belang van het team wilde ik daar niet langer mee wachten. Het is een prachtige periode geweest bij Oranje, waar ik met plezier op terugkijk.”

Ronald Koeman over het vertrek van zijn assistent: “Natuurlijk is het erg jammer dat Kees ons verlaat. Hij had vanuit zijn functie een goede inbreng in onze staf. Maar als hij zelf aangeeft dat hij niet honderd procent happy is met zijn rol, dan is dat natuurlijk zijn eigen keuze. Ons volgend trainingskamp is volgend jaar maart. Dat geeft ons in ieder geval ruim de tijd een geschikte opvolger te vinden. Ik bedank hem voor zijn inbreng.”

8 Comments
 1. Kees Aben zegt

  Die wordt vast onze nieuwe trainer, let maar eens op!

 2. Mijndert Schrik zegt

  Wordt waarschijnlijk de trainer van Vitesse dus of den Haag

 3. Nico Mos zegt

  Welkom in Rotterdam Zuid Kees!!

 4. Arno de Man zegt

  Goeie opvolger van Dick Advocaat !

 5. arie ouwens zegt

  Mooi, hopelijk is Arnesen allert en haalt hij hem naar Feyenoord.
  Samen met Fraser en de Wolf een mooi te… https://t.co/OqPxjdn0bi

 6. Arno de Man zegt

  Kom maar naar Feyenoord Kees !

 7. Edwin Jongejan zegt

  Naar ADO

 8. Jan Fokker zegt

  jammer, succes

Laat een antwoord achter