Jong Sparta – ASWH onder leiding van eerste vrouw op het hoogste amateurniveau in Nederland

3

Scheidsrechter Shona Shukrula heeft zaterdag de leiding over het competitieduel tussen Jong Sparta Rotterdam en ASWH. Zij is daarmee de eerste vrouwelijke arbiter die een wedstrijd in de Tweede divisie fluit, het hoogste amateurniveau in Nederland.

De 28-jarige Shukrula was de afgelopen twee seizoenen actief in de Derde divisie en Hoofdklasse. Dit seizoen floot ze zes duels in de Derde divisie, waaronder de topper DVS’33 – Hoek (0-0). Zaterdag zet ze in Rotterdam een nieuwe stap in haar carrière. “Een heel speciaal en bijzonder moment. Hier heb ik hard voor gewerkt. Het was mijn doelstelling om dit seizoen te debuteren in de Tweede divisie en ik hoopte dat dit voor de winterstop zou gebeuren. Het is fijn dat het moment nu daar is. Ik heb er vooral heel veel zin in.”

Blijk van vertrouwen

Shona Shukrula: ‘Was mijn doelstelling om dit seizoen in de Tweede divisie te debuteren.’ De Tweede divisie is geen onbekend terrein voor Shukrula. Ze was al bij vijf wedstrijden actief als vierde official en volgt de competitie via FOX Sports op de voet. “Ik weet dus wat voor niveau het is. Echt weer een level hoger dan de Derde divisie, een mooie uitdaging. Dat ik nu deze aanstelling heb gekregen, is een blijk van vertrouwen van de KNVB. Als ik deze progressie kan blijven tonen, hoop ik op termijn weer een volgende stap te kunnen maken.”

Ook internationaal timmert de Alkmaarse aan de weg. Deze zomer promoveerde UEFA haar naar Referee Category Women Second en floot ze diverse EK-kwalificatieduels. “Daarin hebben we met het team goed gepresteerd. We doen er alles aan die lijn voort te zetten.” Shukrula fluit zaterdag op het Kasteel om 15.30 uur voor de aftrap. De beloften van Sparta bezetten momenteel de twaalfde plaats in de Tweede divisie, het bezoekende ASWH is hekkensluiter.

3 Comments
  1. Michel Nys zegt

    Die ken je ook nog wel toch, Peter Verhoeve?

  2. Cornelis van der Poel zegt

    Topscheids

  3. Piet Den Outer zegt

    Toppertje

Laat een antwoord achter