Hellevoetsluis verliest in blessuretijd

0

Lang zag het er naar uit dat de wedstrijd Hellevoetsluis – MZC ‘11 in een gelijkspel zou eindigen, maar half ingrijpen bij een afgeslagen bal zorgde ervoor dat de ploeg uit Zierikzee alsnog uit een counter toe kon slaan en met de 3 punten aan de haal ging.

Zo kregen de Hellevoeters een week voor de clash tegen Nieuwenhoorn een domper te verwerken, want waar een resultaat tegen de koploper een bonus is, daar moeten juist in dit soort wedstrijden, tegen ploegen die op de ranglijst in de directe nabijheid staan, de punten gepakt worden.

Hellevoetsluis was daarvan doordrongen en begon goed aan de wedstrijd, creëerde kansen en kwam al na 18 minuten op voorsprong, toen Gaultier Obiango zijn tegenstander aftroefde en met een mooie lob de bal over de doelman in het doel wist te werken (1-0). Hoewel Hellevoetsluis de gehele eerste helft de bovenliggende partij was, voetbalde MZC goed mee en was het erg dreigend voor het doel van Danijel Ribaric. Toch gingen beide teams met een 1-0 stand de rust in. Na een goed eerste helft zie je bij de Hellevoeters in deze competitie vaak een groot verval in de tweede.

Hoewel MZC beter was, en na een kwartier de terechte gelijkmaker scoorde, bleef het grote verval bij de Hellevoeters dit keer uit en kreeg het kansen op de winst. Met name in de slotfase zette de ploeg van de vertrekkende trainer Edwin de Koning nog één keer aan om de 3 punten op het ING Sportpark te houden. Kans-op-kans werd er gecreëerd, maar wonderwel wisten de rood-witten niet te scoren. Als er een prijs uitgereikt zou worden voor de grootste niet te missen kans, zouden er in ieder geval 2 in aanmerking komen.

Eerst was daar een dood spelmoment waarbij de bal in het strafschopgebied gebracht werd, waaruit een enorme scrimmage volgde, waarbij diverse Hellevoeters de bal zelfs op 3 meter van de doellijn voor het inschieten hadden, maar geen van de spelers de trekker overhaalde. Niet veel later was het Brian Poelman, die zijn tegenstander onder druk zette, in balbezit kwam en 1-op-1 met de keeper de hoek voor het uitzoeken had. Poelman deed alles goed en koos ervoor, gezien de positie waar hij zich bevond, de bal in de verre hoek te schuiven.

De bal passeerde ook de keeper, maar ging eveneens maar net langs de verkeerde kant van de paal. Nog één keer zette Hellevoetsluis alles-op-alles, maar met te veel spelers voor de bal kreeg het nog het deksel op de neus. Half ingrijpen van aanvoerder Frenk van Gelderen, gehavend aan een wenkbrauw na een botsing in de eerste helft, bij een afgeslagen bal, leidde een gevaarlijke counter voor MZC in, bracht de nummer 15 van de Zeeuwen oog-in-oog met doelman Ribaric, die gepasseerd werd en de bal in het lege doel zag verdwijnen (1-2). Hellevoetsluis mocht nog aftrappen, maar de tijd was te kort om nog iets aan de achterstand te doen, waarmee de Brielsestraatwegbewoners een week voor de clash tegen Nieuwenhoorn een vervelende en onnodige nederlaag leden.

Bij winst had het afstand genomen van de onderste plaatsen en had het aangesloten bij de middenmoot, maar nu is de voorsprong op plek 12, die leidt tot promotie-/degradatiewedstrijden, maar 6 punten. De achterstand op plek 5, vooraf de doelstelling voor dit seizoen, is echter ook maar 7 punten, dus na de winterstop kan het vanaf 25 januari nog alle kanten op.

Laat een antwoord achter