Hans Henneveld: ‘Mijn gezondheid liet het niet meer toe maar kan op een mooie tijd terugkijken’

12

Hans Henneveld hield er na 45 jaar op de velden gefloten te hebben onlangs mee op. De scheidsrechter, die het haalde tot aan het duel om de algehele amateurtitel, moest noodgedwongen stoppen.

“Doordat ik een jaar uit de uit de running was door dat ik een het een bloeding in een wedstrijd kreeg en geopereerd ben daar aan veranderde mijn hele wereld, opent Henneveld. “Ik heb daarna mij weer terug geknokt voor een plaats in de maatschappij en het voetbal als scheidsrechter. Dat is gelukkig gelukt.”

Toch besloot Henneveld er ondanks al zijn plezier mee op te houden, “Ik heb dit altijd met plezier gedaan maar er komt altijd een tijd dat je moet zeggen ik stop. Mijn gezondheid was daar ook belangrijk bij en in mijn privéleven zijn er ook een aantal dingen die hierin een rol gespeeld hebben.”

Naast mooie wedstrijd kreeg Henneveld op het eind van zijn carrière toch niet een tegenslag te verwerken. Tijdens NOCKralingen – DONK (video onder) kreeg hij te maken met fysiek geweld. “Ze zeggen wel een dat scheids zijn een roeping is misschien wel. De minste ervaring is toch wel de schop die ik in een wedstrijd gekregen heb. Ik had altijd het idee dat overkomt mij niet maar helaas gebeurde het toch. Maar ook dat weegt niet af tegen de leuke en fijne partijtjes die ik gefloten heb ,ik zou het zo weer doen. Scheidsrechter zijn is toch een leuke hobby. Ik is die momenten zeker wel.”

Hans Henneveld kreeg onlangs een tweede bloeding en moet daardoor definitief al zijn werkzaamheden neerleggen. “Ik heb een tweede bloeding in het hoofd gehad  waar ik niks van gemerkt heb. Daar zijn ze onlangs achtergekomen en dan is het eigenlijk voor mij zelf en de toekomst veel beter om te stoppen. Kan terug kijken op een mooie tijd die ik nooit zal vergeten.”

12 Comments
 1. Nico Langendoen zegt

  Henk veel gezondheid!! (Oud grens nieuwenhoorn)

 2. Peter van Rijswijk zegt

  Een scheidsrechter
  Met uitstraling…
  Het ga je goed.

 3. Martijn van Wingerden zegt

  Dat is waar het om draait in het leven!

 4. Jan Hof zegt

  Je bent een kanjer Hans

 5. Ben Bijl zegt

  Mooie scheids. Daar kon je nog eens wat tegen zeggen, en dan kreeg je gelijk lik op stuk. En dan allebei lachend het veld over.

 6. Peter Naaktgeboren zegt

  Hans de prio is je gezondheid ,laat ze jou maar evenaren dat gaat 99% niet lukken , zeker niet met het karakter zoals jij er stond , bedankt je bent een voorbeeld voor velen , geniet nu van de andere dingen.

 7. Egbert EC Egberts zegt

  Hans Henneveld Het gaat je goed.

 8. Hans Saarloos zegt

  hans we hebben mooie tijden gehad geniet nu van andere dingen s6 jongen

 9. Ton Lammers zegt

  Hans, we hebben elkaar een beetje uit het oog verloren maar ik ben je nooit vergeten omdat we veel hebben gelachen, ik je een goede scheidsrechter vond maar het allerbelangrijkste ik vond jou een fantastisch mens met het hart op de goede plek. Ik hoop dat het je in de toekomst goed zal blijven gaan en dat je nog vele jaren van het leven kan genieten.

 10. Theo Keijzer zegt

  Hans, bedankt dat je indertijd mijn coach was en ook dat je toen de wedstrijd BVCB-Sparta (bvo) kon fluiten in 1997.
  Groeten, Theo Keijzer.

 11. Frank Moons zegt

  Mooie scheids?? Heeft een speler van Donk genaaid bij NOC met z’n toneelstuk op het veld, schandalig die vent.

 12. Esseboom zegt

  Hans Henneveld veel gezondheid in je verdere leven,
  Groeten Cees Esseboom Oud Leonidas.

Laat een antwoord achter