Groote Lindt kan niet stunten tegen Nieuwerkerk

0

Een nog steeds verre van compleet Groote Lindt trad zaterdag aan tegen 1e periodekampioen Nieuwerkerk. Op het fraaie complex (met een bijzonder slecht kunstgrasveld) wist de Lindt op voorhand dat het een lastige middag zou worden. Begon het team van Serge van der Hurk dit seizoen nog met een zestal spitsen, in deze wedstrijd was het improviseren omdat naast een drietal gestopten spelers ook topscorer Michael Slingerland nog altijd niet fit is. Zoals verwacht domineerde Nieuwerkerk de wedstrijd maar verdedigend stond het bij de Lindt prima en werd er helemaal niets weggegeven. Met de als altijd zeer hard werkenden Nasir el Arbaoui en Tom van Oorschot had de Lindt ook voldoende grip op het middenveld. Ook Petti Joao speelde op “6” een prima partij. Nieuwerkerk kreeg wel wat kansjes maar wist niet te scoren in de 1e helft. Met Mathijs Fawzi voor de met een blessure uitgevallen Nicky de Zeeuw was het zaak de nul zo lang mogelijk op het scorebord te houden. Maar al in de 50e minuut strafte Nieuwerkerk het eerste foutje af :1-0. De Lindt zette hierna iets meer druk naar voren en er werd meer risico genomen maar de aanval was te onmachtig om echt gevaarlijk te worden en ook een paar corners leverden niks op.

In de laatste 10 minuten kwam Michael Slingerland toch nog even in de ploeg en kwamen er zelfs nog wat kansjes. Nasir kopte zowaar nog bijna de gelijkmaker binnen maar doelman van Nieuwerkerk redde fraai. Uiteindelijk was de conclusie dat de Lindt bewonderenswaardig hard gewerkt had en met een beetje geluk een punt mee naar huis had kunnen nemen echter  het gebrek aan aanvallend vermogen de ploeg parten speelden. De Lindt smacht naar de winterstop en hopelijk kan het de 2e seizoenshelft met een lege ziekenboeg beginnen om broodnodige punten te pakken zodat de ploeg uit het zicht van de onderste plaatsen blijft. Aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Zwarte Pijl uit Rotterdam.

Nieuwerkerk verslaat Groote Lindt met 1-0

Door Rene Govers

Deze kleine uitslag is zeker geen afspiegeling van het wedstrijd. Nieuwerkerk was veruit de bovenliggende en betere ploeg. Nieuwerkerk begint de wedstrijd goed. Al bij de eerste aanval ontstaat een grote kans: Nieuwerkerk krijgt in de 2e minuut al een corner, die echter door Stefan van der Vlegel bij de tweede paal net over wordt gekopt. Nauwelijks drie minuten zet Remco Langerveld Mike Janssen alleen voor de keeper, maar laatstgenoemde komt als winnaar uit het duel. Nieuwerkerk blijft de verdediging van Groote Lindt onder druk houden en dat levert kansen op. Maar Nieuwerkerk vergeet zichzelf te belonen. Na een goed eerste kwartier neemt Nieuwerkerk wat gas terug en komt Groote Lindt zowaar aan aanvalsspel toe, zonder een kans te creëren. Pas in de 25e minuut krijgt doelman Roy Spierings wat te doen. Groote Lindt houdt constant tenminste vier man achter en als Nieuwerkerk ten aanval trekt wordt daar nog een muur van vier man voor gesteld. Nieuwerkerk dient daar doorheen te vechten, maar weet de sleutel nog niet te vinden. Combinerend lukt het niet, omdat de eindpass niet goed genoeg is. Ook uit standaardsituatie komen weinig mogelijkheden voort. Als er al doelgevaar dreigt, zijn die een prooi voor de defensie van Groote Lindt. Nog één grote kans uit de eerste helft is noemenswaardig: vlak voor rust is er een scherpe voorzet van Mike Janssen, die op vijf meter voor het doel door zowel Wayne van den Burg en Bart Slob gemist wordt. Rust dus 0-0.

Met combinatie voetbal is de Zwijndrechtse muur niet te slechten, maar tegen een individuele actie is de verdediging niet opgewassen. In de 50e minuut passt Mike Janssen de bal op Stefan van der Vlegel, die vanaf 25 meter een soloactie begint. Deze eindigt alleen voor de keeper, die geen schijn van kans heeft: 1-0.

Nieuwerkerk heeft wat het zo graag wil, een voorsprong. Groote Lindt zal nu wat meer naar voren moeten spelen en dat biedt ruimte voor de Nieuwerkerkse aanval. Maar ook achterin moet de ploeg van Ron Luijten scherp blijven. Slechts één grote kans krijgt Groote Lindt deze hele wedstrijd: in de 57e minuut redt doelman Roy Spierings fabelachtig op een kopbal van Nasir El Arbaoui en voorkomt hiermee een zekere gelijkmaker. Meer dwingt Groote Lindt niet af. Nieuwerkerk blijft gegroepeerd spelen, dwingt kansen af, maar verder dan een schot op de lat van Stefan van der Vlegel en veel gemiste kansen komt Nieuwerkerk niet. Het lukt de ploeg niet de wedstrijd in het slot te gooien. Aan de andere kant: Groote Lindt weet ook geen kans te creëren en blijft – ondanks de 1-0 achterstand – met veel mensen achter de bal. In de 84e minuut wordt Rick Kramer nog binnen de lijnen gebracht voor Wayne van den Burg. Een nieuwe aanvallende impuls. Het blijft spannend tot het laatste fluitsignaal, – je weet immers maar nooit. Als je de kansen niet verzilverd …. Aan de stand verandert echter niets meer.

Opstelling: R. Spierings – B. Meeske – M. Homan – N. Weers – K. Kamerbeek – B. Slob – S. van der Vlegel – S. van den Engel – R. Langerveld – – M. Janssen – W. van den Burg (85 R. Kramer)

Laat een antwoord achter