Goede start brengt DCV langs De Zwerver

0

Zaterdag stond er een onvervalst degradatie duel op het programma op het veld van de Zwerver op Kinderdijk. De tocht naar Kinderdijk was met het pondje weer een aangename rit. Degene die wint behoud aansluiting op de middenmoot degene die verliest, bevindt zich aan de verkeerde kant van de degradatiestreep.

DCV zit al weken in een hele slechte flow en ontbeert het kleine beetje geluk wat nodig is om het tij te keren. De Zwerver daarentegen heeft de laatste wedstrijd in winst weten om te zetten. In de opstelling bij DCV geen verassingen en keert Kenny Fonseca na een blessure terug in de basis.  Op een niet al te best veld maar verder onder prima omstandigheden wordt er om half drie afgetrapt en wordt de trouwe DCV supporter verrast op een ontketend DCV na 7 minuten is het al 0 – 3.

Klinkenberg trad met de uitgestippelde tactiek in de voetsporen van “Heinz Guderian” zelf en verraste met een Blitzkrieg strategie de Zwerver volledig. In de tweede minuut ging de bal al op de stip na hands binnen de 16 meter. De Reuver benutte bekwaam dit buitenkansje, niet veel later is het uit een corner kwam Blankers knap voor zijn man bij de eerste paal en tikte de bal in moeite door in de verre bovenhoek. De Reuver gaat in de zevende minuut goed door en rond bekwaam af vanaf de rechterkant.

Dan zie je dat er na een kwartier wat gas wordt teruggenomen en de Zwerver zich wat beter in de wedstrijd kan voetballen. Echt goed combinatievoetbal was op het ietwat hobbelige veld niet mogelijk en beide ploegen bedienden zich van lange ballen echt veel kansen leverde dat niet op, wel wat corners over en weer. Het is uit een van deze corners, onstaat er een scrimmage voor het doel van DCV en weet een van de spelers van de Zwerver achter de keeper van DCV te werken en tekent zo voor de 1 – 3.

Kort voor rust krijgt de Reuver nog fikse mogelijkheid om de score nog uit te bouwen en de wedstrijd hiermee te beslissen, maar een op een met de keeper gaat de bal net naast. Beide teams starten ongewijzigd aan de tweede helft en de Zwerver komt met heldere intenties uit de kleedkamer. De ploeg wenst zich nog niet bij de nederlaag neer te leggen en stroopt de mouwen nog eeens goed op. Dit resultaeerde na een minuutje of 5 in een doorgebroken speler en waar de keeper van DCV iets te laat is bij de bal, maar wel tijd bij de benen van de tegenstander en de bal gaat dan ook op stip. De speler van de Zwerver maakt geen fouten en tekent hiermee ook voor de aansluitingstreffer.

Kort hierna valt de Reuver met een oog en jukbeenblessure uit en wordt vervangen door van der Voort. Naarmate de wedstrijd vordert schroeft de Zwerver de druk verder op en wordt DCV verder teruggedrongen. Er komen dan ook grote kansen voor de Zwerver tweemaal mag er een speler een op een het duel aangaan met de keepr van DCv, maar de bal wil niet tussen de palen.

DCV loert op de counter, maar ziet eigenlijk geen kans om hier echt van te profiteren, een paar kleine mogelijkheden voor de ingevallen van der Voort, maar daar blijft het dan ook bij. Aan de andere kant zwijnt de defensie van DCV nog een aantal malen in het enerverende en spannende duel. Voor iedereen dat DCV een warm hart toedraagt blijft het gelukkig 2 – 3 en kunnen de dure punten mee terug naar Krimpen. 

Geen beste wedstrijd maar wel een echte degradatiekraker, met veel strijd en spanning, waarbij de punten ietwat gelukkig mee teruggaan naar Krimpen. Zat het de laatste weken vaak net wat tegen, nu zat het allemaal een keer mee. Hopelijk heeft de prima en correct leidende scheidsrechter zonder hulp van de ME het dorp kunnen verlaten, want hij was wel de gebeten hond bij de thuisclub, waar ze het niet altijd met zijn beslissingen eens waren. 

DCV : Hoogendijk, Bestebroer, Fonseca, Blankers, Hantze, Groen, Meijer (Kranenborg), van Wageningen, Beumer, van Ingen en de Reuver (aanv) (van der Voort). 

Laat een antwoord achter