‘Geen voorkeur bij lagere zondagclubs voor weekendvoetbal’

1

De clubs in het zondagvoetbal kijken al jaren aan tegen een teruglopend aantal standaardelftallen. Waar in het seizoen 2009/2010 nog drie vijfdeklassen bestonden en zeven vierdeklassen, bestaat er nu nog slechts één vierde klasse. 

Die vierde klasse wordt momenteel aangevuld met enkele ploegen uit het district Zuid 1. Rondvraag leert dat de derdeklassers het liefst in een volledige zondagklasse willen blijven spelen. Zowel Kethel Spaland als sv Charlois zijn op zaterdag en zondag actief en willen die dag ook als speeldag houden. Ook COAL in de zondag tweede klasse wil op zondag actief blijven. 

In de tweede klasse zijn er ook veel clubs die niet achter het weekendvoetbal staan. De hoger spelende elftallen zetten wel in op een variant van het weekendvoetbal. Zij hopen door het weekendvoetbal niet alleen op meer derby’s en kortere reistijden maar hoeven dan ook niet zoals eerdere andere clubs in de zaterdag vierde klasse te starten.

In de afgelopen jaren stapten diverse ploegen uit de hogere klassen van het zondagvoetbal over naar het zaterdagvoetbal. Onder meer SC Feyenoord, Nieuwenhoorn, Neptunus-Schiebroek, DCV, DRL en Nieuwerkerk maakten de stap van de hogere klassen naar de laagste klasse (vierde klasse en daarvoor vijfde klasse) van het zaterdagvoetbal.

Oliveo, dat in een mail naar de zondagclubs stelt dat 19 ploegen uit het hogere zondagvoetbal door de plannen zijn, heeft een mail naar de besturen van de clubs gezonden. Overigens refereert Oliveo naar een mail van 19 mei 2019 toen de discussie over de vorming van de derde- en vierde klasse van het zondagvoetbal actueel was. Die 19 genoemde clubs waren destijds voor een andere optie binnen het zondagvoetbal zelf maar niets over het ‘weekendvoetbal’. 

Steeds Hooger is echter niet content met de huidige indeling. “Wij spelen het liefst in een hele competitie en ook het liefst in Zuid 1,” stelt Richard Steen. “De keuze voor weekendvoetbal is niet aan de orde omdat wij met 1 veld geen keuze hebben.”

Overig Nieuws
1 reactie
  1. Han Steentje zegt

    Zondag gewoon op zondag. Die 1e klassers willen wel. Ja, logisch.

Laat een antwoord achter