Elzinga (FC ‘s Gravenzande): ‘Winst tegen Achilles’29 is noodzakelijk’

0

Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop is het ongemeend spannend onderin. Zaterdagmiddag komt hekkensluiter Achilles’29 op bezoek in het Westland. FC ’s-Gravenzande speelt volgende week de laatste wedstrijd van 2019 tegen DHSC. Wesley Sneijder, recordinternational en één van de beste middenvelders ooit, zit sinds kort als adviseur op de bank bij DHSC.

FC ’s-Gravenzande speelde vorige week 0-0 tegen nummer negen ARC. Over de gehele wedstrijd genomen was het gelijke spel misschien terecht, al waren de betere mogelijkheden wel voor de Westlanders. Ook nu bleek het scoren weer het grootste probleem te zijn. FC ’s-Gravenzande scoorde in twaalf wedstrijden pas acht keer. ,,Wij hebben we een prima wedstrijd gespeeld tegen ARC. Verdedigend niks weg gegeven en voldoende kansen gehad. Zeker de eerste helft hadden we er één of twee moeten maken. Het wordt onderhand een eentonig verhaal elke week,’’ aldus trainer Richard Elzinga.

Familie Derks

Achilles’29 komt uit het Gelderse dorp Groesbeek en is opgericht op 1 juni 1929. Het eerste elftal van de vereniging kwam tot 2013 uit in de Topklasse Zondag. In het seizoen 2013/14 trad het als eerste en enige amateurclub toe tot de Jupiler League. Het grootste succes behaalde de club op zaterdag 26 mei 2012, toen het algeheel amateurkampioen van Nederland werd. In het seizoen 2016/17 is Achilles ’29 gedegradeerd uit de eerste divisie, mede door drie strafpunten. Sindsdien is de club elk jaar gedegradeerd en komt het nu uit in de hoofdklasse. Na elf wedstrijden staat het puntentotaal pas op één en kreeg de club uit Groesbeek maar liefst veertig doelpunten tegen.

Inmiddels zit de club ook flink in de schulden en krijgt het vaak strafpunten van de KNVB. De club en de familie Derks hebben sinds een paar maanden ruzie met elkaar. De familie heeft geen rol meer bij de club, maar het is nog wel eigenaar van de grond. De familie Derks wilde van Achilles ’29 een profclub maken, maar dat ging compleet mis, met als gevolg: strafpunten en miljoenenschulden. Ondertussen heeft de familie Derks het complex tot verboden terrein verklaard. Op sportpark De Heikant is zelfs al een gedeelte van het kunstgrasveld verwijderd, zodat er niet meer gevoetbald kan worden.

Champions League

Achilles ’29 pakte tijdens de eerste elf wedstrijden pas één punt en dat was tegen Spijkenisse (0-0). Scoren lukte pas negen keer en dat is er zelfs ééntje meer dan de Westlanders. Vissen moest de doelman uit Groesbeek al veertig keer. Beide ploegen speelden nooit eerder tegen elkaar. ,,Zaterdagmiddag wederom een wedstrijd die we moeten winnen. Achilles, een ploeg die ook moet, dus ik verwacht een open wedstrijd’’, kijkt Elzinga vooruit. Over de personele bezetting zegt Elzinga: ,,Roy Vermolen, Björn Swensen en Frank Broos zijn geblesseerd.’’ Het duel op Juliana Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter Niels Boel (21) uit Vlissingen. Boel wil prof worden en droomt al van een volle Kuip en de Champions League.

Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande de laatste wedstrijd van 2019 in Utrecht tegen DHSC.

Laat een antwoord achter