Eendrachtige- en daadkrachtige overwinning sv Charlois (zo)

0

Charlois trad aan op Sportpark Willem Alexander in Schiedam in de derde klasse B tegen Kethel Spaland. Het team van het duo Joop Warner/Aad Broekhuizen behaalde een nipte overwinning van 1-2. Deze eindstand was al in de rust bereikt.

Scheidsrechter A.Greveling, die een erg nerveuze indruk maakte, bepaalde al vroeg in de wedstrijd het spelbeeld van deze wedstrijd. Nadat hij al in de derde minuut verzuimde spits Ntumba Kabongo van de thuisclub een kaart te verstrekken, daar hij Steba Marlison onderuit schoffelde, werd de wedstrijd door hem onsamenhangend geleid. Charlois bundelde haar krachten en trok ten strijde. Nog geen tien minuten later was het raak.

ROOD

Verdediger Danny van Gastel van Charlois kon met rood vertrekken. Van Gastel kruiste achterlangs met de eerder genoemde Kabongo, hoewel Kabongo op de been bleef, floot Greveling voor een vrije trap. Na opmerkingen aan de kant van de thuisclub trok hij toch de rode kaart. Na wat gemopper werd de wedstrijd hervat. Al vroeg moest Charlois met tien spelers verder. Dit was een sein om nog veel harder voor elkaar te gaan werken. Coach Joop Warner: „Je kon merken, dat mijn team niet wilde verliezen. Zo hard werkten zij voor elkaar. Echt geweldig”. Niet veel later na de rode kaart voor Van Gastel kwam Charlois op voorsprong. Jeffrey van Veen werd onderuit gehaald in de zestien meter en Greveling gaf terecht een strafschop. Van Veen nam zelf de strafschop en scoorde 0-1. Een paar minuten later werd de stand verdubbeld. Remco de Neef nam een afgeslagen bal gelijk op zijn slof en liet keeper Robin Hos kansloos; 0-2. De thuisclub kwam terug in de wedstrijd. De veelbesproken Kabongo was hiervoor verantwoordelijk en verkleinde de achterstand; 1-2. Na de pauze werd er niet meer gescoord. Kethel Spaland werd nog éénmaal gevaarlijk, maar goalie Dennis van Rosendaal was attent en verwerkte de inzet van Van Dam tot corner. Charlois hield verder stand en behaalde een zeker niet onverdiende overwinning. Warner: „Het was jammer van het doelpunt tegen. Dat was zeer slordig verdedigen. Niettegenstaande; dit is een goede overwinning zowel voor de groep als voor de club. Er werd eendrachtig en daadkrachtig geacteerd”.

Laat een antwoord achter