Edwin de Koning na tien seizoenen weg bij Hellevoetsluis

10

Nadat het vorig jaar al even zover leek te zijn, komt het er aan het einde van dit seizoen dan toch van. Na 10 seizoenen is Edwin de Koning bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer bij 2e klasser v.v. Hellevoetsluis.

De Koning, momenteel bezig met de opleiding UEFA-A, waardoor hij vanaf volgend seizoen ook clubs hoger dan de 2e klasse mag trainen, kwam in het seizoen 2010-2011 over van v.v. Rhoon. Meteen in zijn eerste seizoen deed het unieke feit zich voor dat de Hellevoeters samen met Oud-Beijerland en zijn oude club Rhoon bovenaan eindigden. Hoewel Hellevoetsluis het beste doelsaldo had, besliste een mini-competitie over het kampioenschap en was het uitgerekend Rhoon, de vorige werkgever van De Koning, dat kampioen werd. Een jaar later was de titel toch een feit en promoveerde Hellevoetsluis naar de 2e klasse.

Ondanks de degradatie in het seizoen 2013-2014 is De Koning er intussen in geslaagd van Hellevoetsluis een stabiele 2e klasser te maken en staat er een goede organisatie. Hoogtepunt in 10 seizoenen Hellevoetsluis was voor de 51-jarige trainer de beslissingswedstrijd tegen DBGC op het terrein van WFB voor 2.500 toeschouwers die aan het einde van het seizoen 2014-2015 moest beslissen over de titel in de 3e klasse. De Hellevoeters wonnen deze wedstrijd met 4-1 en komen sinds het seizoen 2015-2016 onafgebroken uit in de 2e klasse. In het seizoen 2017-2018 leek Hellevoetsluis onder De Koning zelfs door te stoten naar de 1ste klasse, maar ondanks 21 wedstrjden als koploper gooide BVCB roet in het eten en werd het op doelsaldo kampioen.

Ook in het seizoen 2012-2013 plaatste Hellevoetsluis zich onder De Koning al eens voor de nacompetitie om promotie naar de 1ste klasse, maar daarin werd het gestuit door het Haagse DUNO. Hellevoetsluis roemt De Koning om zijn organisatorische kwaliteiten en om zijn menselijke en sociale karakter, waardoor hij bij iedereen binnen de vereniging geliefd is.

De club zal dan ook op zoek gaan naar een trainer met dezelfde menselijke eigenschappen, die normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan en meer is dan alleen een hoofdtrainer. De spelers hebben aangegeven er alles aan te doen om De Koning het afscheid te geven dat hij verdient.

10 Comments
 1. Richard Feenstra zegt

  Zonde vriend! Maar na een vertrek gaan er nieuwe deuren open! Even de UEFA-A afronden en dan weer fris aan de slag bij een mooie club!

 2. Jordi Hotting zegt

  DBGC Welkom edwin

 3. Jan van Helden zegt

  Bram Breederveld

 4. Han Steenbeek zegt

  Als het aan mij ligt Edwin bij ons

 5. Ed van der Mooren zegt

  Mooie periode goed afsluiten Edwin, jij krijgt absoluut weer een prachtige nieuwe club.

 6. Ron Luijten zegt

  Een Top vent en Top trainer. Zegt voldoende als een club al 10 jaar als hoofdtrainer vertrouwen in je hebt, Zie je niet veel meer. Knap en grote klasse. Heel veel succes met je as nieuwe club. Spreken elkaar snel weer. Gr Ron

 7. Marc Henny zegt

  Succes met het restant van dit seizoen en succes in de toekomst bij een andere club!

 8. Martijn Aalbregtse zegt

  GHVV’13 sla je slag

 9. Ron de Zwart zegt

  Succes verder in de toekomst

 10. Gert van Nes zegt

  Succes Edwin bij het vinden van de juiste vereniging. Maar dat gaat vast en zeker lukken

Laat een antwoord achter