DJS ruim langs hekkensluiter

1

Zaterdag 7 december speelde De Jonge Spartaan de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2019. Tegenstander was het nog puntloze Seolto uit Zevenbergen. Door tegenvallende resultaten waren de gastheren afgedaald naar de voorlaatste plaats met slechts 8 punten uit 10 wedstrijden. Voor beide teams dus een zeer belangrijk treffen. Beide trainers kampten met een waslijst aan afwezigen.

Al om 14.00 uur gaf scheidsrechter Patrick de Meyer het beginsignaal. Na een mooie aanval over diverse schijven schoot Jan Willem van Lente de bal over het doel van keeper Ruud Hendrikx. Deze bleek een sta in de weg voor schoten van Pim Grootenboer, Steven Oosthoek en Michael Sloof. Pas na een half uur werd een gaatje gevonden in de Brabantse afweer. Een mooie pass van Gerben Prins werd door Steven Oosthoek doorgekopt naar Marc Peeman. Deze scoorde de verdiende 1-0 met een bekeken schuiver. Direct aansluitend had Thomas van der Wal de gelijkmaker op zijn schoen. Hij schoot de bal wel over keeper Johan Kroon, maar zijn inzet verdween naast het doel. De ijverige Steven Oosthoek was nog twee keer dichtbij een doelpunt, maar ook nu was keeper Ruud Hendrikx de situatie de baas. Op het middenveld viel met name het goede spel van Wiljan Driece op. Kort voor rust was er weer een ‘ouderwetse’ solo van Pim Grootenboer over rechts. Zijn daverende schot verdween in het dak van het doel en promoveerde zo tot 2-0. Met deze stand werd de rust bereikt.

Na 49 minuten spelen constateerde scheidsrechter De Meyer een overtreding van Steven Oosthoek binnen het eigen strafschopgebied. Het was keeper Johan Kroon die zich opnieuw deed gelden tijdens een strafschopsituatie. Hij keerde de inzet van Thomas van der Wal bekwaam en deze keer was er geen rebound. Seolto kwam er verder tijdens de 2e helft steeds minder uit en De Jonge Spartaan zocht waar het kon de aanval. Het was de voor Michael Sloof ingevallen Derrick Dubbeld die vanaf rechts de bal voor het doel bracht. Voorbij de 2e paal nam Steven Oosthoek de bal uit de lucht direct op zijn rechterschoen en tekende zo voor de fraaie 3-0. In de 79e minuut was het opnieuw de opstomende Pim Grootenboer die met een prachtig schot in de verre hoek voor 4-0 zorgde. Hij scoorde daarmee al weer zijn 7e competitiedoelpunt van het seizoen. In de slotfase was er nog een redding van Johan Kroon en strandde een schot van Derrick Dubbeld op de vuisten van Ruud Hendrikx.

Zo boekte De Jonge Spartaan een nuttige zege, tankte zelfvertrouwen en gaat volgende week op bezoek bij De Fendert in Fijnaart. De winnaar van dit duel vindt aansluiting bij de middenmoot.

1 reactie
  1. Ron van Neck zegt

    Feliz Hans de Heer

Laat een antwoord achter