Dilettant toont voor rust te veel ontzag voor VVOR

0

De beginfase was er eentje zoals zovelen, veel heen en weer getik van beide ploegen zonder dat er veel gebeurde. Het bereiken van het doel van de tegenstander lukte Dilettant als eerste in minuut 9. Een strakke voorzet van Jesper v.d. Adel werd door Rutger Esmeijer in de goal getikt. Met een uiterste inspanning kon de goalie er een corner van maken. Niet veel later was er een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval van VVOR over links. De slappe voorzet van links werd gemist door twee Dilettant verdedigers en de geheel vrijstaande VVOR-aanvaller kon ongehinderd binnen knikken. Het is een repeterend verhaal bij Dilettant dat de verdediging te veel steken laat vallen. Weer moest Dilettant in de achtervolging en het probeerde dat ook. Een afstandsschot van Robin Segers ging hard over en ook de diverse vrije trappen zouden moeten helpen. Maar deze weden dikwijls te scherp genomen en waren een prooi voor de goalie van VVOR. Irritant in deze fase was het optreden van de scheidsrechter want wanneer er een mogelijkheid was om Dilettant af te fluiten, dan gebeurde dat rucksichloos. Na ruim een half uur was er een rechtdoorpass van VVOR en een handig overstapje verraste iedereen bij Dilettant. Alleen voor de keeper was het een koud kunstje de 2-0 aan te tekenen. Uiteraard probeerde Dilettant er alles aan te doen de marge te verkleinen, maar het was niet bij machte het doel van VVOR te bereiken.

Na rust een veel feller Dilettant en het ging in de aanval. Het had veelvuldig balbezit, maar de afwerking was niet precies genoeg. Robin Segers kreeg een goede kans na een voorzet van Rutger Esmeijer. Van dichtbij ging de bal hoog over. Dezelfde Robin Segers kreeg even later rood voorgeschoteld voor een sliding. Hij ging voor de bal en had de bal ook, maar de warrige scheidsrechter oordeelde anders. Daarmee was overigens het offensief niet over en Dilettant bleef in de aanval. Dat gaf natuurlijk de mogelijk voor VVOR op een uitbraak in de 13e minuut was het raak. Twee man samen voor goalie Ian Hendriks lieten hem kansloos. Toch gaf Dilettant het niet op en in minuut 15 maakte een verdediger van VVOR hands op de doellijn in een poging de bal te stoppen. Die ging er toch in, maar de scheidsrechter besliste rood voor de verdediger en een penalty. Marnix v.d. Adel benutte die onberispelijk en Dilettant bleef er met 10 tegen 10 in geloven. Cedric Tuk, Jesper v.d. Adel en Sven Schilders waren echter niet in staat de kansen en kansjes, die er waren te benutten. In minuut 356 na rust werd de wedstrijd beslist doordat de scheidsrechter de grensrechter volkomen negeerde en VVOR van dichtbij de 4-1 kon aantekenen. In de extra speeltijd tikte Remco Mulders van dichtbij nog de 4-2 binnen en dat gaf de uitslag een war draaglijker uitstraling. Hopelijk begint Dilettant de komende wedstrijden zoals ze deze tweede helft speelden, dan is er nog van alles mogelijk.

Laat een antwoord achter