Charlois en Spirit komen in vermakelijke wedstrijd niet tot scoren

0

Spirit heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Charlois met 0-0 gelijk gespeeld. In tegenstelling tot wat deze stand vaak zegt over de wedstrijd, maakten beide ploegen er een vermakelijke wedstrijd van. Met name de 2e helft gingen beide ploegen voor de winst en ging het spel op en neer.

De wedstrijd kwam wel laat op gang. Het was Spirit dat na een half uur spelen voor het eerst enige druk op het Rotterdamse doel zette. Raoul Haliwela zag een diagonaal schot nog net door de keeper tot corner verwerkt. De hoekschop die volgde werd door Kevin Kriek terug gekopt op Tim van der Zee. Zijn schot werd op de doellijn gestopt. Er volgde in de slotfase nog een aantal kansen voor Spirit, maar scherpte ontbraken bij pogingen van Stefan Bitter en Tim van der Zee.

In de 2e helft barstte de strijd echt los. De thuisploeg overleefde het offensief in de 1e helft van Spirit en zette een tandje bij. Vanuit een verdedigend blok werden de snelle spitsen bediend, die op hun beurt weer ruggensteun kregen van hun middenvelders. De altijd solide Spirit verdediging had zijn handen vol. Ondertussen zochten de Ouderkerkers ook de aanval. Haliwela kopt, maar raakte de bal niet goed. Ingmar Burema stond achter hem in betere positie. Robbin Brouwer kwam op links goed op en trof het zijnet. Ook Ingmar Burema was dicht bij een treffer. Hij kreeg de tijd de bal te controleren en zocht de verre hoek. De bal kreeg net niet genoeg effect om het doel in te draaien.

Ook Charlois was dicht bij een doelpunt. Uit een counter stond daar opeens een Rotterdamse speler volledig vrij, die tot opluchting van iedere geel-witte fan te laconiek in schoot. In een reflex kon Max van Herk met zijn voet de inzet keren.

Er bleef dreiging komen van Charlois en kwam dan ook bijna op 1-0. Een snelle uitbraak via de rechterkant werd keurig voorgezet. Velen telden hem al, maar weer was het de Ouderkerkse doelman die redding bracht.

Met deze 0-0 behaalde Spirit dit seizoen hun 4e gelijke spel. Ook wisten de Ouderkerkers voor de 3e keer op rij niet te winnen. Toch speelde de ploeg van Richard van Cappellen geen slechte wedstrijd. Waar in eerdere wedstrijd diverse momenten zaten van onzorgvuldig spel, was daar in Rotterdam in ieder geval veel minder sprake van. Het enige wat de ploeg te verwijten viel is dat de kansen niet worden afgemaakt. Want kansen kreeg de ploeg volop.

In de competitie, die er om bekend staat dat iedereen van iedereen kan winnen en dat er soms verrassende uitslagen voorkomen, heeft Sparta de koppositie verstevigd. Vitesse Delft, aanstaande zaterdag de tegenstander van Spirit, pakt na een 2-0 overwinning op Deltasport de 2e plaats. Rozenburg (1-1 bij Strijen) staat 3e. Spirit is gezakt naar de 4e plaats.

De foto’s van de wedstrijd zijn te bekijken via: http://www.bitterweb.nl/Spirit-fotosite.htm

 

Laat een antwoord achter