‘Betalende clubs amateurvoetbal moeten spelers verplicht KNVB-contract geven’

4

Een werkgroep van de KNVB wil dat clubs uit het amateurvoetbal, die spelers betalen, gaan werken met KNVB-contracten. Dat laat de bond weten in het verslag van de najaarsvergadering die in november in Zeist werd gevoerd. 

Door VoetbalindeBollenstreek.nl

De ledenraad van het amateurvoetbal kwam bij elkaar om de nodige zaken te bespreken. Naast de voetbalpiramide en de competitieopzet van de Tweede en Derde Divisie werden ook de contracten voor amateurvoetballers besproken. Volgens een werkgroep van de bond is er namelijk sprake van rechtsongelijkheid als clubs spelers geen KNVB-contract uitdelen.

Daarom stelde de groep tijdens de vergadering het volgende voor:

 • Niet meer toe te staan dat een actieve amateur een (niet door de KNVB geregistreerde) (arbeids)overeenkomst sluit ingevolge waarvan hij/zij voor zijn/haar deelname aan wedstrijden en/of trainingen, een vergoeding ontvangt meer dan de ingevolge de regelgeving (Reglement Amateurbepalingen) toegestane onkostenvergoedingen. Actieve amateurs mogen van de club of een derde slechts een daadwerkelijke onkostenvergoeding ontvangen.
 • Voor de contractspeler geen minimum arbeidsomvang meer voor te schrijven in de regelgeving van de KNVB. Wel is het van belang dat de clubs en speler goed op de hoogte zijn van de wetgeving inzake (o.a.) de arbeidsomvang. Daarom zal worden zorggedragen voor goede voorlichting dienaangaande.

Clubs die spelers in de toekomst een contract willen aanbieden, moeten dit dus doen volgens de richtlijnen van de bond. Dit houdt in dat er met een KNVB-contract gewerkt moet worden. Het is nog onduidelijk wanneer er een definitief besluit genomen gaat worden over de regels rondom de contracten in het amateurvoetbal.

4 Comments
 1. Dave Tol zegt

  Sjors beter niet

 2. Dick Coppens zegt

  Hoe naif kan je zijn!!! Spelers worden niet door de club betaald maar staan of op de loonlijst bij een extern bedrijf, of krijgen het in het handje. Welk contract??

 3. Wim van Bovene zegt

  Zijn er geen belangrijke zaken waar de KNVB zich kan en moet bezig houden. Met de krimpende budgetten in deze regio een heel moeilijk verhaal. Je bent dan als club ook sociale lasten verplicht af te dragen dus ook haast het dubbele kwijt voor een speler.

 4. Willem Keemink zegt

  Dan zullen er wel aardig aantal clubs willen degraderen

Laat een antwoord achter