Barendrecht sluit af met zege op Harkemase Boys

1

Barendrecht heeft zich zaterdag in Harkema knap hersteld van de nederlaag bij ONS Sneek vorige week. De rood/witten, geheel in het blauw gestoken, klopten in Friesland Harkemase Boys met 2-1. Peter de Lange en Tim Eekman zorgden voor de doelpunten. Het was een mooi einde van een veelbewogen kalenderjaar.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg kon in Harkema geen beroep doen op Stanley Husen. Nu vormden Emilio Samsey en Max van Dijk het centrale duo. Bram de Bruin, die deze week bekend volgend seizoen zijn carrière voort te zetten bij Rijnsburgse Boys, werd linksachter. Voorin was er weer plek voor Marouane Bakour.

Veel kansen waren er niet in de beginfase; een aanval met Bakour stokte. Aan de overkant kopte Robert Stelpstra net naast. Van der Ploeg redde op een vrije trap van Mark Bruintjes. Even later raakte Stelpstra de lat.

Maar het doelpunt dat na een half uur viel, was voor Barendrecht. De voorzet was van Ramy Salem, Peter de Lange kopte hard raak, 0-1. Vlak voor rust raakte Stelpstra weer de lat. Met een 0-1 voorsprong ging Barendrecht de rust in.

Na de onderbreking was het snel gelijk. De derde poging van Robert Stelpstra ging nu wel in, hij passeerde keeper Nick van der Ploeg, 1-1. Maar daarna kreeg Barendrecht weer de bovenhand. Max van Dijk had pech toen zijn kopbal uit een hoekschop boven op de lat belandde. Even later scoorde Niels Vorthoren met het hoofd, maar dat gebeurde in buitenspelpositie.

Het spel golfde heen en weer en kon in deze fase nog alle kanten op. Totdat Tim Eekman ruim een kwartier voor tijd naar voren trok. De verdediger speelde zich knap vrij met een lobje en haalde met links uit. De bal zeilde fraai de rechter bovenhoek in, 1-2.

Barendrecht zette zich schrap, nog een kwartier stand houden. Harkemase Boys zette aan, kreeg een serie hoekschoppen, bracht doelman Van der Ploeg een paar keer in de problemen, maar de verdediging hield stand.

Peter de Lange kreeg zelfs nog een goede kans, hij kopte vlak voor tijd net naast. In de extra tijd kwam de weer fitte Bas Mourits nog in het veld voor Salem. Hij ging een paar keer professioneel naar de hoekvlag om de tijd vol te spelen. Na 93 minuten was het klaar en pakte Barendrecht verdiend de drie punten mee naar De Bongerd.

1 reactie
  1. Koos Zwildens zegt

    Gefeliciteerd allemaal Ook Jack vd Berg Toptrainer en zelfs een gezellige man.

Laat een antwoord achter