DBGC opnieuw onderuit

0

DBGC is er niet in geslaagd om een resultaat over te houden aan het duel in Zoutelande. Tegen De Meeuwen werd het 1-0 voor de thuisploeg.

DBGC begon goed aan het duel tegen De Meeuwen. Vanuit een compacte organisatie werd geloerd op uitbraakmogelijkheden. Aan de rechterkant van het veld wist Yannick Lugthart te ontsnappen, maar zijn voorzet kwam helaas niet aan. DBGC had defensief de zaakjes op orde en gaf weinig grote kansen weg. Aanvaller De Nooijer van de thuisploeg was in de eerste helft tweemaal gevaarlijk, maar zijn harde schoten konden worden gekeerd door keeper Nieuwland.

Vlak voor rust speelde Dimri Vogelaar Melchior Coolbergen vrij voor de doelman. Zijn inzet verdween echter met links naast het doel van De Meeuwen. De ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft kwam De Meeuwen sterk uit de kleedkamer. DBGC werd teruggedrongen op eigen helft en de thuisploeg kreeg verschillende corners die strak voor het doel werden getrapt. Tien minuten na rust was de verdedigende organisatie bij een hoekschop niet op orde en kopte De Meeuwen de 1-0 tegen de touwen.

DBGC probeerde zich te herpakken en zocht naar de ruimtes achter de defensie van de thuisploeg. Via Jeroen Sep kreeg DBGC nog een kans op de gelijkmaker, maar de doelman wist deze inzet te keren. In de slotfase bleef DBGC met hoge ballen proberen om de gelijkmaker te forceren, zonder resultaat. Zo verloor DBGC in dit gelijk opgaande duel met 1-0. Gezien de verhoudingen op het veld was één punt een terechte afspiegeling geweest. Volgende week gaat DBGC op bezoek bij Arnemuiden voor de laatste belangrijke wedstrijd voor de winterstop.

DBGC: Roy Nieuwland, Arnaud Dees, Martijn Bakker, Jacco de Gast, Tijmen van der Veeke, Sonny Noordermeer (’70 Scott Noordzij), Dimri Vogelaar, Melchior Coolbergen, Yannick Lugthart, Ramon de Man (’60 Niels v/d Kooij), Jeroen Sep.

Laat een antwoord achter