Zestienhoven zakt verder op de ranglijst na thuisnederlaag

0

Het 1e elftal van 16hoven liet het de afgelopen 2 weken afweten en daarom was vandaag tegen GLZ Delfshaven de kans aanwezig om met een zege een nieuwe en goede periode op te starten.

Nadat het vorige week tegen Hillegersberg aan de nodige strijdlust ontbrak, was het nu goed om te zien dat 16hoven vanaf de eerste minuut streed voor elke meter, dit tegen de goed en technisch spelende gasten van vanmiddag.

Er waren nogal wat omzettingen in het team van de thuisclub, vrijwel de gehele defensie was vandaag afwezig maar de hoop is aanwezig dat dit over 2 weken weer opgelost is, maar goed.

Het was 16hoven dat gevaarlijker was in die openingsfase, men maakte het de GLZ/D. defensie lastig en het was de doelman die Nick de Vlaming van de openingstreffer afhield. Aan de andere kant was doelman Joey Driest, die vandaag het doel verdedigde, eigenlijk werkloos. Weliswaar was er de constante dreiging van de bebaarde GLZ/D. spits maar verder dan dreiging kwam men niet.

Ineens leek 16hoven op voorsprong te komen maar nadat de Doelman en een van zijn verdedigers op elkaar botste zag wederom spits de Vlaming zijn inzet alsnog van de lijn gehaald door een andere verdediger. Dit cadeautje werd dus jammer genoeg niet uitgepakt en dat bleek niet veel later een belangrijk moment in de wedstrijd.

Een zwak moment in de 16hoven defensie gaf namelijk kort hierna ook een cadeautje weg, dat deze keer wel uitgepakt werd, 0-1 door een strakke schuiver in de verre hoek langs de kansloze doelman Driest.

Wederom een forse domper voor 16hoven dat de laatste 3 wedstrijden op rij al vrij onnodig om achterstand kwam en deze klappen vrijwel niet te boven kwam.

Zo ook nu, daar waar GLZ/D. in een flow terecht kwam daar ging 16hoven steeds minder spelen.

Toen 1 minuut voor rust er door de overigens uitstekend fluitende vrouwelijke arbiter van Gilst een strafschop aan de gasten werd gegeven, en deze foutloos werd benut, was het plotsklaps 0-2 met de rust en dat was iets waar 16hoven vanzelfsprekend uitermate ontevreden over kon zijn, zeker als je in ogenschouw neemt dat er wel degelijk kansen waren geweest op de 1-0, een duidelijk geval van “jammer maar helaas”.

In de 2e helft was het natuurlijk zaak voor de thuisclub om een snelle aansluitingstreffer te produceren. Vol goede moed begon men dan ook aan de 2e helft.

Het pakte niet goed uit. In plaats van de gewenste treffer in eigen voordeel was daar ineens de rommelige tegentreffer van de gasten die profiteerde van slordigheden aan de kant van de thuisclub, de 0-3 dus als gevolg.

Vanaf dat moment was de wedstrijd wel gespeeld. Het moet gezegd dat 16hoven alles probeerde en de aanval bleef zoeken maar men zag de bal veelvuldig in de handen van de GLZ/D. doelman verdwijnen zonder dat deze zich nu echt bovenmatig moest inspannen. Het werd zelfs nog 0-4 tot overmaat van ramp en dat terwijl de gasten 1 rode kaart hadden ontvangen na wat overspannen gedrag van de persoon in kwestie.

Al met al was het eindsignaal van de, nogmaals, prima leidsvrouw een afsluiting van een teleurstellende middag voetbal voor het 1e elftal van 16hoven.  Men zakt hierdoor verder weg op de ranglijst en dat nadat men 3 wedstrijden geleden nog fier op de 1e plaats stond. Het kan soms hard gaan, dat blijkt maar weer. Hopelijk slaat dit snel om en vind 16hoven snel de weg naar boven.

Men zou dit dan moeten doen over 2 weken in de thuiswedstrijd tegen koploper Victoria’04.  Aan de ene kant een hele lastige wedstrijd die in het verschiet ligt maar aan de andere kant is het natuurlijk wel een uitgelezen kans om in zo’n wedstrijd eens even goed zelfvertrouwen te tanken door middel van een goed resultaat. 

Zaterdag was de inzet prima maar viel het kwartje de verkeerde kant op.  Dat gaat heus wel weer veranderen.

Tot over 2 weken.

Laat een antwoord achter