Wieldrecht nog altijd ongeslagen

0

In een enerverende wedstrijd, waarbij de uitslag net zo goed 3 – 6 of 6 – 9 had kunnen zijn, heeft Wieldrecht nog altijd de ongeslagen status weten te behouden door met 1 – 3 te winnen bij Arkel. Op een winderig sportpark Schoonzigt speelden beide ploegen op de aanval en was de wedstrijd voor de supporters meer  dan vermakelijk.

Trainer Pruymboom begon zonder Aron de Keijzer waardoor Marco Vrolijk in de spits speelde. Ook startte Terrence Kliphuis in de basis. De wedstrijd was nauwelijks begonnen of Ferhat Kemaldar schoot al op de paal, maar Arkel liet zich niet onbetuigd en counterde er snel uit, wat een schot van Schuurman naast het doel van Marnix van Vuuren opleverde. Een minuut later alweer een kans, van Claudio Teneggi, die een voorzet van Mark van Agteren niet wist te verzilveren. Toen was het weer de beurt aan Arkel, maar Eldik, Verschoor en Schuurman hadden hun vizier niet op scherp staan. Nadat de uitstekende doelman Nick v.d. Stam nog een kopbal van Teneggi onschadelijk had gemaakt en Marco Vrolijk hem ook niet wist te passeren, was hij in de 30’ min. toch kansloos op een schot van buiten het strafschopgebied van v. Agteren. Dat betekende de 0 – 1.

Lang kon Wieldrecht niet van de voorsprong genieten. In een rommelige situatie voor het doel van v. Vuuren kon Corné van Herik de 1 – 1 binnenkoppen. Daarna volgden weer een paar kansen voor Teneggi en v. Agteren, maar die waren ongelukkig in de afronding. De 1 – 1 was dan ook de ruststand.

In de tweede helft begon Wieldrecht weer voortvarend en was de betere ploeg. Al snel schoot v. Agteren op de paal. Maar het moest uitkijken voor de uitvallen van Arkel. Een foutje in de achterhoede leverde een kans op voor v. Horik, maar de degelijk voetballende Mo al Salman blokte zijn schot. Onder aanvoering van het duo Blaauw en Kemaldar zocht Wieldrecht steeds meer de aanval op zoek naar een overwinning. Dit duo bezorgde Wieldrecht dan ook de voorsprong. Uit een vrije trap van Blaauw kopte Kemaldar snoeihard de 1 – 2 binnen.
Dat Wieldrecht dacht daarna op zijn gemak de wedstrijd uit te voetballen, stak Arkel een stokje voor. Het ging op zoek naar de gelijkmaker en raakte nog een keer de lat boven keeper v. Vuuren. Maar verder kreeg het geen echte uitgespeelde kansen meer. In de 79’ min. stelde Wieldrecht orde op zaken. Marco Vrolijk werd binnen de 16 meter neergelegd en de ingevallen Aron de Keijzer maakte zijn faam als topscorer waar en schoot vanaf elf meter onberispelijk binnen, 1 – 3. Hij werd daarna gelijk weer gewisseld, had zijn werk binnen korte tijd gedaan waarschijnlijk (J J). De wedstrijd was gespeeld en Wieldrecht was nog steeds ongeslagen.

Woudrichem pakte de eerste periode, maar voor ons is het mooi begin van de competitie, volgende week de inhaalwedstrijd uit bij Drechtstreek. Als we deze winnen staan we derde. Hopen dat het droog blijft, want het veld daar is ontzettend slecht.

Laat een antwoord achter