Verdiende overwinning sv Charlois (zo) bij en tegen HOV/DJSCR

0

Charlois trad aan op Sportpark De Bosdreef in Crooswijk in de derde klasse B tegen het aloude HOV/DJSCR. Na een 1-2 voorsprong met de rust vielen in de tweede helft voor beide teams dezelfde doelpunten, zodat de manschappen van het duo Joop Warner/Aad Broekhuizen met 2-4 aan het langste eind trok.

Een overwinning waar niets op af te dingen viel. Als Charlois effectiever was geweest met de mogelijkheden, die zij kregen had de score hoger kunnen uitvallen. Broekhuizen: „Natuurlijk hebben wij dik verdiend gewonnen. Het is inderdaad jammer, dat wij de vele mogelijkheden niet in doelpunten konden omzetten, maar met deze uitslag ben ik ook tevreden“. Pech was ook debet hieraan. In de eerste vijf minuten troffen de Oldegaarde bewoners het niet. Remco de Neef zag zijn vrije trap op de paal eindigen en Paulo Garcia Mendes was attent op een goed terug teruggetrokken bal van Jeffrey van Veen, maar zag zijn inzet op de paal belanden. En dan breekt de voetbalwet aan. De tegenstander scoort wel. Uit het niets was het Jack Elkins, die in de twintigste minuut zijn team op voorsprong zette. Tien minuten later was het gelijk. Uit een vrije trap van Van Veen kopte aanvoerder Jeffrey Pols raak; 1-1. Niet veel later kwam Charlois op voorsprong. Remco de Neef haalde zijn gram en scoorde met een machtig schot de 1-2. Nadat Pols nog twee riante kansen miste bleef de stand met een nipte voorsprong van 1-2 voor Charlois tot aan de rust gehandhaafd.

De tweede helft was Charlois zeker op dreef. Het dicteerde het spel en voorkwam speldenprikjes van de Crooswijkers. De voorsprong werd uitgebouwd. Een keurige steekpass van invaller Rick dos Santos op De Neef was goed voor 1-3. De voorsprong werd verder uitgebreid tot 1-4 via wederom Pols, die goed reageerde, nadat goalie Mohamed El Zennane een schot van invaller Kevin van Emden niet onder controle kreeg. Door lankmoedigheid kwam HOV/DJSCR nog terug tot 2-4 via aanvoerder Rachid el Khalifi. Een dik verdiende overwinning en dat vond ook Joop Warner: „Het was jammer, dat na de 1-4 wij niet geconcentreerd bleven voetballen, maar hebben bij vlagen laten zien, dat er gedisciplineerd gevoetbald werd. Uiteraard ben ik ook dik tevreden met deze overwinning”.

Laat een antwoord achter