TOGB te sterk voor CVV Zwervers

0

TOGB trof deze speelronde het op de laatste plaats staande cvv Zwervers. Op papier een team dat op het Hoge Land voor de equipe van oefenmeester Ermes geen onneembare vesting leek. Laag vlieger cvv Zwervers heeft het tot nu toe lastig in de 1e klasse B. Slechts twee punten verzamelde het team tot deze speelronde waarin het rode lantaarn drager is. Trainer coach Ben Spork hoopte vandaag op sportpark het Hoge Land te kunnen verrassen, maar stond na 90 minuten wederom met lege handen.

Aanvallend

Ermes had zijn team voor eigen publiek wederom zeer aanvallend samengesteld en afgestemd op tegenstander cvv Zwervers. Een luxe noemde Ermes de situatie waarin hij dit seizoen verkeerd qua keuzes en mogelijkheden.  Ermes “Ik kan variëren wat betreft de juiste mix om iedere speelronde zowel attractief als resultaatgericht te kunnen spelen. Je ziet dat spelers die er door blessures niet bij kunnen zijn zoals Gabri Urbanus (gebroken teen en middenvoetsbeentje) en Younes Assaih (gebroken middenhandsbeentje) vervangers hebben die moeiteloos mee kunnen op dit niveau. “

Vliegende start

Het spel van TOGB was fris, dynamisch en combinaties werden met veel snelheid uitgevoerd. Al snel werd duidelijk dat het een kwestie van tijd zou zijn, voor de geel zwarten zouden scoren. Nog voor de eerste tien minuten om waren was het Zacharia Doumajd die de 1-0 op het scorebord zette. Sven Paternot tekende na een half uur op aangeven van Ian Bakker voor de 2-0. Zwervers deed voor de pauze iets terug. De 2-1 werd volgens menig TOGB supporter, ingeleid door een overtreding van Capelse kant, maar scheidsrechter Wessink keurde de treffer goed en de spanning in de wedstrijd leek terug. Voor de helft wissel maakte Martin La Cruz na voorbereidend werk van Ian Bakker de 3-1 en ging TOGB met een comfortabele voorsprong rusten.

Tweede helft

Het krachtsverschil tussen TOGB en Zwervers was deze middag te groot. De Capelse formatie was niet bij machte de scoringsdrang van TOGB te stoppen. In minuut 54 tekende Zacharia Doumajd met zijn tweede voor de 4-1. Routinier Glenn den Uijl bediende de balvaardige aanvallende middenvelder bij zijn tweede treffer. Ermes wist dat de punten binnen waren en gunde in de tweede helft nog minuten aan Vince Luycken die Ian Bakker kwam aflossen. De mooiste goal van TOGB moest nog worden gemaakt. Nadat Sven Paternot was vervangen door Rob Gerritsma trakteerde TOGB Zwervers ook nog op een vijfde tegentreffer. Wederom stond Glenn den Uijl aan de basis van TOGB’s treffer, die schitterend werd gemaakt door aanvoerder Jay Zandbergen. In de laatste 10 minuten ging ook Doumajd naar de kant. Zijn vervanger Merick Heintjes kreeg een prima mogelijkheid om een doelpunt te maken, maar trof helaas geen doel.

Zondag aanstaande speelt TOGB op sportpark Meilust in Bergen op Zoom om 14.00 uur tegen DOSKO. Een team waar nog niet eerder tegen werd gespeeld in competitieverband.

Laat een antwoord achter