sv Charlois (zo) verslaat Alphen na één helft

0

Charlois trad aan op het eigen Sportpark Charlois in de derde klasse B tegen Alphen. De op slag van rust verkregen voorsprong van 3-1 werd tevens de eindstand voor het team van het duo Joop Warner/Aad Broekhuizen.

Het begin van de wedstrijd was gelijk doeltreffend. Invaller scheidsrechter Obradovic gaf na drie minuten spelen een strafschop aan de thuisclub. Jeffrey van Veen werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Van Veen nam zelf de strafschop. Vaak is dat geen goede keus en keeper Rick de Vries keerde de inzet, maar de terugkaatsende bal was nu wel een prooi voor Van Veen; 1-0. Drie minuten later was het al weer gelijk. Een te gemakkelijke verdedigende actie van Marlison Steba was genoeg voor Ferry van Leeuwen om de gelijkmaker te noteren.

DE WEG KWIJT

Na de gelijkmaker leek het wel of Charlois even ‘de weg kwijt was’, maar het herstel werd vlot recht getrokken. Een kwartier later was een 2-1 voorsprong een feit. Paulo Garcia Mendes schoot de bal hard op het doel. Goalie De Vries kon de bal niet klemvast pakken en Remco de Neef was er als ‘de kippen’ bij en was doeltreffend. Na de aftrap van Alphen lag de soms zeer op de voorgrond tredende Obradovic weer de bal op de stip. Steba maakte in zijn ogen een overtreding in de zestien. Jan de Lange nam zijn verantwoording, maar had niet op keeper Dennis van Rosendaal gerekend. Met een ferme snoekduik pakte hij de inzet van De Lange klemvast. De spectaculaire eerste helft werd afgesloten met een doelpunt op de valreep. Aanvoerder Jeffrey Pols kopte strak in en verzorgde de 3-1 ruststand.

Na de pauze verzuimde Charlois verder afstand te nemen. Kansen voor Van Veen, Garcia Mendes en Pols waren niet doelgericht of er werden teveel verkeerde keuzes gemaakt. Alphen daarentegen kwam ook niet echt meer in ‘het stuk’ voor en zodoende pakte Charlois een verdiende overwinning en haakte zodoende aan bij de Top 3. Broekhuizen was in zijn nopjes: „Het was een spannende wedstrijd met over en weer kansen, maar mijn team had de meeste kansen, echter zij konden deze niet verzilveren. Ik mag ook wel zeggen, dat wij dik verdiend gewonnen hebben tegen deze overigens sportieve tegenstander”.

 

Laat een antwoord achter